Skip to content

Jak udostępnić kanał Twitch na Facebooku? – Udostępnij swoją treść

11 de Listopad de 2021

W ostatnich latach transmisje na żywo są bardziej popularne niż kiedykolwiek do tego stopnia, że ​​na różnych platformach dostępne są kanały na żywo dla wszystkich gustów. Twitch jest jedną z największych platform na świecie i specjalizuje się w transmitowaniu gier wideo. Można je udostępniać innym aplikacjom, takim jak Facebook. Jeśli chcesz się tego nauczyć, tutaj Ci pokażemy.

Co zrobić, aby udostępnić transmisję Twitcha na Facebooku?

Miłośnicy gier wideo znajdują na Twitchu sposób na nawiązanie kontaktu z innymi fanami, a także oglądanie transmisji na żywo lub posiadanie własnego kanału, przy czym ten ostatni jest najbardziej atrakcyjny, ponieważ może stać się źródłem dochodu. Choć na początku była to całkowicie darmowa platforma, po tym, jak stała się Amazonem zaczął zarabiać na niektórych swoich działaniach.

Twitch jest świetnym konkurentem w swojej dziedzinie, który rozszerzył swoje cele, włączając do swojego systemu inne tematy dalekie od gier wideo. Co jednak najważniejsze, pozwala niedoświadczeni w nagraniach, aby rozwijać swoją karierę natychmiast, bez konieczności zatrzymywania się, aby dowiedzieć się o procesach edycji wideo.

Kiedy należy do kogoś innego

Jeśli chcesz udostępnić link do transmisji, aby mogli go zobaczyć Twoi obserwatorzy w innych sieciach, takich jak Facebook, ale transmisja nie jest Twoja, nie ma problemu, chyba że osoba odpowiedzialna Cię zablokowała.

Jeśli nie, wystarczy pobrać aplikację na swój komputer, wyszukaj transmisję według kategorii i dotknij symbolu strzałki. Dzięki temu uzyskasz dostęp do zakładki Udostępnij za pomocą; następnie przejrzyj opcje i kliknij Facebook, jeśli chcesz wykonać połączenie publiczne lub Messenger, jeśli chcesz wysłać je do określonych osób.

Własna transmisja

Aby udostępnić link do własnej transmisji, musisz najpierw zainstalować oprogramowanie usługi przesyłania strumieniowego na żywo (jednego wybranego) i rozpocząć z nim sesję na Twitchu. Kiedy jesteś w aplikacji Twitch, poszukaj w swoim profilu panelu sterowania, otworzy się okno, które pozwoli ci udostępnić link do twojego kanału na platformie Facebook.

Możesz umieścić przyciągającą wzrok wiadomość i opublikować ją; następnie musisz otworzyć grę, którą chcesz, aby inni widzieli i poszukać w menu oprogramowania serwisowego ikony: Przechwyć ekran, aby rozpocząć przesyłanie strumieniowe.

Jak umieścić adres URL swojego kanału Twitch na swoim Facebooku?

Istnieją dwie możliwości umieszczenia adresu URL swojego kanału na Facebooku. Pierwszym i najłatwiejszym jest zalogowanie się do Twitcha i przeszukanie swojego profilu: Wyświetl pulpit nawigacyjny i wybierz Udostępnij łącze. Następnie możesz skopiować go do schowka i wkleić do nowego posta na Facebooku.

drgać logo

W drugiej opcji możesz dodać link do sieci społecznościowych z konfiguracji swojego kanału, wystarczy zlokalizować panel sterowania twórcy i w zakładce Kanał wpisać nazwę sieci, którą chcesz powiązać.

Jeśli chcesz, aby Twój kanał docierał do większej liczby osób, z którymi możesz się kontaktować, musisz wykorzystywać sztuczki reklamowe we wszystkich możliwych sieciach. W tym celu istnieje wiele strategii, które musisz wziąć pod uwagę, aby Twoje transmisje stały się ważnym wydarzeniem.

Coś, co możesz zrobić, to stworzyć efektowny obraz z ważnymi informacjami (kiedy, gdzie i dlaczego oglądać transmisję). Możesz także ustawić ciekawy, ale łatwy do zdobycia hashtag. Dodatkowo, jeśli masz podstawową wiedzę, możesz zrobić zwiastun, który wzbudzi oczekiwania publiczności

Jaka jest rola udostępniania na Twitchu?

Ta funkcja umożliwia Tobie i Twoim znajomym automatyczne transmitowanie działań, które oboje wykonujecie, niezależnie od tego, czy oglądacie kanał, czy gracie w grę. W niej możesz odbyć prywatną rozmowę, o tym, co robisz lub na konkretny temat.

Aby to narzędzie działało, uczestnicy muszą je aktywować w swoich ustawieniach osobistych, a następnie obaj użytkownicy muszą znajdować się na swoich listach znajomych. Spowoduje to, że platforma automatycznie wykona akcję. Ale jeśli nie lubisz udostępniać swoich działań, możesz je dezaktywować.