Skip to content

Jak udostępniać i wysyłać moją lokalizację przez Facebook Messenger

28 de luty de 2021

Świat rozwinął się w imponujący sposób, jeśli chodzi o postępy techniczny to widać. Jednym z najbardziej chwalonych narzędzi w ostatnim czasie ze względu na brak bezpieczeństwa i potrzebę wirtualnej nawigacji, które ludzie mieli, były opcje wysyłania i udostępniać swoją lokalizację za pomocą różnych środków komunikacji internetowej.

Google i Facebook osiągnęły porozumienie w celu uruchomienia nowej bezpłatnej usługi. Dzięki tej usłudze użytkownicy będą mogli wysyłać i odbierać lokalizacje innych użytkowników w zaciszu swojego telefonu komórkowego iw czasie rzeczywistym.

Podobnie w ramach opcji lokalizacji, które możemy znaleźć na wszystkich platformach wiadomości błyskawiczne, Facebook, to taka, która oferuje specjalną i bezpośrednią kontynuację w przypadku, gdy osoba, która ją wysyła, czuje się zagrożona.

Ta funkcja internetowa jest wzmocniona dzięki świetnej usłudze, którą możemy znaleźć w Google Maps, która dociera również do Facebooka Posłaniec.

Facebook to jedna z najczęściej używanych sieci społecznościowych na świecie. Jego użytkownicy przeszukują swoje przestrzenie internetowe w poszukiwaniu środków komunikacji i spotkań z rodzinami i bliskimi. Z tego powodu fakt, że aktywowali oni opcję udostępniania lokalizacji osoby w czasie rzeczywistym, był równie ważny, co sukces.

Jak udostępniać swoją lokalizację innym użytkownikom w czasie rzeczywistym

Jeśli chcesz udostępnić swój lokalizacja w czasie rzeczywistym i udostępniając tę ​​lokalizację innemu użytkownikowi, ważne jest, aby wiedzieć, że należy wziąć pod uwagę szereg kroków i warunków, które są bardzo łatwe do zrozumienia i zaakceptowania.

Aby uzyskać dostęp do tej opcji, wystarczy wprowadzić rozmowę, a na pasku opcji znajduje się przycisk „załączyć”. Po naciśnięciu wystarczy przejść do opcji „Lokalizacja„I możesz zobaczyć, co możesz z tym zrobić.

Po naciśnięciu możesz wysłać swoją lokalizację w czasie rzeczywistym do osoby na czacie, która zostanie udostępniona przez 60 minut.

Po upływie 60 minut lokalizacja nie będzie już udostępniana kontaktowi. Jeśli chcesz, aby transmisja została wysłana, wystarczy powtórzyć poprzednie kroki.

Jeśli z drugiej strony chcesz, aby Twoja lokalizacja nie była udostępniana wybranemu użytkownikowi, wystarczy nacisnąć przycisk «Przestań udostępniać»Aby zatrzymać się w czasie rzeczywistym. Na czacie zobaczysz, że otworzy się dymek ostrzegawczy, w którym obaj użytkownicy poinformują, że wysyłanie lokalizacji zostało zatrzymane w pełnym wymiarze czasu. Jeśli wolisz, możesz również usunąć czat lub rozmowę.

lokalizacja wysłana na facebooka

Jak udostępniać dowolną lokalizację przez Facebook Messenger

Jeśli szukasz udostępnienia określonej lokalizacji plikowi grupa kontaktów czy do konkretnej osoby, jest to możliwe dzięki narzędziom komunikacyjnym, które oferuje Ci Facebook Messenger.

Aby to zrobić, zacznij od uzyskania dostępu do grupy lub wiadomości, w której chcesz udostępnić lokalizację, i przejdź do paska opcji w poszukiwaniu ikony z znacznik. To, co można znaleźć szybciej w prawym górnym rogu.

Po wejściu do tego znacznika możesz wybrać tę opcję i wybrać lokalizację w bardziej szczegółowy sposób i wysłać ją do wybranych grup lub kontaktów. Podobnie z tą opcją możesz przesłać punkty trasy, lokalne lub pobliskie parki i wskaż miejsca lub drugorzędne miejsca spotkań, z których można łatwo skorzystać za pomocą samej wyszukiwarki Google.

To są narzędzia przydatne i łatwo dostępne dla wszystkich, którzy chcą pozostać w kontakcie z najbliższymi lub zorganizować spotkanie w gronie przyjaciół.

dołącz do naszego kanału telegram