Skip to content

Jak szybko i łatwo zablokować lub odblokować użytkownika online

27 de czerwiec de 2021

Wszystkie sieci społecznościowe lub aplikacje, w których możesz wchodzić w interakcje z innymi ludźmi, mają możliwość zablokowania. Ta opcja jest niezbędna, ponieważ niejednokrotnie spotykamy osoby, które nie mają wykształcenia lub wykonują jakieś czynności, które w ogóle nam się nie podobają. To całkiem normalne, że można znaleźć takie osoby w Internecie. Musimy pamiętać, że anonimowość w wielu przypadkach może wzmocnić to, kim są niektórzy ludzie.

Włącz aplikacje, takie jak WhatsApp i LINIA Mają taką opcję. Albo dlatego, że nie chcesz otrzymywać wiadomości od konkretnej osoby, albo z jakiegokolwiek powodu. Możesz zablokować każdego, kogo chcesz w LINE. Zobaczymy to w tym samouczku. Jak w prosty sposób i przede wszystkim szybko zablokować osobę na LINE. Samouczek, który nie będzie skomplikowany do zrozumienia i odpowiedni dla każdego rodzaju osoby, nie jest konieczna zaawansowana wiedza, aby móc go wykonać.

Zablokuj kogoś na LINE

  • Pierwszą rzeczą, którą zamierzasz zrobić, to otworzyć aplikację na urządzeniu mobilnym.
  • Teraz przechodzisz do listy znajomych.
  • Kliknij znajomego, którego chcesz zablokować, a następnie musisz have kliknij „Edytuj„Wspomniana opcja znajduje się po lewej stronie u góry.
  • Jeśli masz wielu znajomych, możesz skorzystać z wyszukiwarki. Będziesz musiał po prostu nacisnąć pasek z napisem „Szukaj według nazwy”I napisz imię swojego przyjaciela, o którym mowa.
  • Teraz musisz wybrać jego nazwę, a zobaczysz, że kontakt pojawia się z zieloną ikoną po lewej stronie. Tutaj będziesz mógł wybrać kilka kontaktów jednocześnie.
  • Następnie na dole masz dwie opcje: pierwszy to zablokowanie a drugim jest ukrycie tej osoby. Oczywiście będziemy naciskać na pierwszą.
  • Pojawi się wyskakujące okienko, w którym będziesz musiał potwierdzić blok. Jeśli wszystko jest w porządku, będziesz musiał po prostu kliknij „OK”.

Jak odblokować kogoś na LINE

W przypadku, gdy chcesz odblokować osobę, jest to dość łatwe.

  • Musisz iść do „Oprawa”.
  • Po tym będziesz musiał przejść do „Przyjaciele”.
  • I w końcu „Zablokowani użytkownicy”.

Tutaj możesz wybrać, którego ze wszystkich znajomych chcesz odblokować, naciskając go, jest to dość łatwy proces. Nie masz limitu liczby znajomych, których możesz zablokować, ani tego, ile razy możesz to zrobić. Więc możesz wykonać tę akcję tyle razy, ile uważasz za konieczne.

Jak widać jest to całkiem łatwe do nauczenia jak zablokować kogoś na LINE To tak samo, jak blokowanie każdej innej aplikacji, jest to bardzo prosty proces, a odblokowanie kogoś na LINE jest równie proste. Nie będziesz już niepokoić się tą osobą, która nie przestanie wysyłać Ci wiadomości. Linia jest jedną z różnych aplikacji do obsługi wiadomości błyskawicznych dostępnych na rynku aplikacji dla wszystkich urządzeń mobilnych. Dzięki temu przez lata aplikacja ta zyskała popularność wśród różnych osób.

Ale, jak każda aplikacja do przesyłania wiadomości, niesie ze sobą zarówno dobre cechy, jak i zło. Popularnym „złem” związanym z posiadaniem aplikacji do obsługi wiadomości błyskawicznych jest łatwość kontaktu, którą mają ludzie, którzy nie są dla nas lubiani. W ten sposób, jeśli ktoś się z Tobą kontaktuje lub przeszkadza, a Ty nie wiesz, jak go powstrzymać, ten przewodnik może być bardzo pomocny. Jeśli zastosujesz się do instrukcji, które pokażemy poniżej, dowiesz się, jak korzystać ze specyfiki blokowania użytkownika. A także jak odblokować każdego, kogo umieściłeś na czarnej liście w przypadku, gdy chcesz ich z tego wyciągnąć, możesz też blokować e-maile.

Kroki, które należy wykonać, aby dowiedzieć się, jak odblokować kogoś online

szybka blokada linii użytkownika

Niezależnie od tego, czy korzystasz z urządzenia z systemem iOS, Android czy Windows Phone, pierwszy krok jest taki sam. Przejdź do opcji „Więcej” w aplikacji Linia. Ta opcja znajduje się w prawej górnej części, obok opcji „Oś czasu”. Po kliknięciu opcji „więcej” otworzy się menu z różnymi charakterystykami aplikacji.

W tym menu będziemy musieli przejść do sekcji „Oprawa i kliknij na to. Ta opcja jest oznaczona ikoną koła zębatego. Po kliknięciu zostaniemy przekierowani do listy ze szczegółami, które możemy skonfigurować w naszej aplikacji Line.

Teraz będziemy musieli przewijać tę listę, aż znajdziemy opcja „przyjaciół” i naciśnij na to. Ponownie zostaniesz przekierowany do innej sekcji z modyfikowalnymi opcjami, tym razem bardziej szczegółowymi niż poprzednie.

Teraz będziesz musiał wprowadzić pole oznaczone jako „Zablokowani użytkownicy”, Chociaż przed kliknięciem będziemy mogli poznać liczbę zablokowanych użytkowników. Dzieje się tak dlatego, że obok znajduje się liczba z liczbą zablokowanych osób.

W ten sposób zobaczymy nową listę ze wszystkimi użytkownikami, których zablokowaliśmy w tej aplikacji do obsługi wiadomości błyskawicznych. W ten sam sposób możemy zauważyć, że po prawej stronie tych użytkowników jest przycisk „Edytuj”. Po ustaleniu, który z tych kontaktów chcemy odblokować, klikniemy ten przycisk. Po kliknięciu przycisku Edytuj obok nazwy użytkownika, którego chcemy zmodyfikować, zostaniemy przeniesieni do menu z dwiema opcjami, możesz dowiedzieć się, czy ktoś Cię zablokował.

Te dwie opcje to: Odblokuj i usuń. Przed którym jesteśmy zainteresowani naciśnięciem Odblokuj, aby ponownie skontaktować się z tą konkretną osobą. W przypadku, gdy naciśniesz opcję Usuń, nie martw się, usuniesz tylko kontakt ze swoich rekordów. Jeśli chcesz się z nim ponownie skontaktować, wystarczy, że ponownie zarejestrujesz go na swojej liście podłączonych.

I voila!, skończyliśmy uczyć się, jak odblokować użytkownika w sieci.