Skip to content

Co się stanie, jeśli dezaktywuję czat na Facebooku Messenger?

19 de Maj de 2021

Co jeśli Dezaktywuję czat „Facebook Messenger”? Czy moje kontakty będą wiedzieć, czy dezaktywuję czat Facebook Messenger? Jak mogę skonfigurować stan mojego połączenia w Facebook Messenger?

Facebook od lat jest wiodącą siecią społecznościową. TeWynika to z szerokiej gamy oferowanych przez niego opcji, takie jak udostępnianie zdjęć, filmów, przesyłanie historii, nawiązywanie znajomości i bezpłatne rozmowy online.

Jeśli jesteś użytkownikiem Facebooka musisz znać ich aplikację „Facebook Messenger”, jeden z najlepszych, jeśli chodzi o przesyłanie wiadomości online. Czasami jednak może to być trochę denerwujące, jeśli otrzymujesz wiele wiadomości, więc najlepszą opcją jest dezaktywacja komunikatora Facebook.

Ale czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, co się stanie, gdy skonfigurujesz komunikator tak, aby nie pojawiał się online? Czy twoi przyjaciele zdają sobie z tego sprawę? Czy wygląda na to, że wyłączyłeś czat „Facebook Messenger”?

Jaka jest dostępność w „Facebook Messenger”?

Facebook Messenger to jedna z najlepszych obecnie istniejących aplikacji do czatu. W nim można rozmawiać z wieloma ludźmi bez względu na to, gdzie na świecie się znajdują. Możesz wysyłać wiadomości i kiedy wydają się dostępne inni użytkownicy mogą do Ciebie pisać.

Ale co to znaczy być „aktywnym” w Messengerze? Dostępność na Facebooku Messenger lub stan „aktywny” Informuje znajomych i kontakty na platformie, że jesteś online, aby rozmawiać.

Twoje imię pojawi się w sekcji „Czat” wraz z zielonym kółkiem, wskazującym na dostępność. Jeśli jesteś dostępny, ale nieaktywny na platformie, pojawi się szare kółko.

Gdyby chcesz, aby na Facebooku pojawiał się jako „nieaktywny”, możesz wyłączyć czat na Messengerze. Jednocześnie masz możliwość dezaktywacji czatu dla osoby na Facebooku lub grupy osób. Ta opcja może być niezwykle przydatna, jeśli pracujesz za pośrednictwem platformy Facebook.

Jak mogę dezaktywować moją dostępność na czacie?

Jest na to kilka sposobów wyłącz czat na Facebooku Messenger. I żaden z nich nie polega na zamykaniu sesji na platformie. Każdy z tych sposobów będzie zależał od urządzenia, na którym jest aktywna sesja czatu.

Możesz dezaktywować swoją dostępność na czacie z Facebooka, w tym celu wystarczy wejść na swoje konto z komputera i kliknij sekcję „Czat”. W prawym rogu na dole ekranu zobaczysz rozwijane menu. W nim należy wybrać opcję „Dezaktywuj aktywny status”.

Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć czat, musisz to zrobić z każdego posiadanego urządzenia. W celu dezaktywuj swoją dostępność w aplikacji „Facebook Messenger” musisz wejść do aplikacji jak zwykle.

Następnie w folderze adresowym musisz wyświetlić menu opcji i wybierz sekcję „Aktywne”. W tej sekcji wystarczy kliknąć, a w ten sposób Twój czat na Facebooku zostanie dezaktywowany.

Ostatnim sposobem jest przejście przez ustawienia Messengera, z „Faceboook Messenger”. Tylko w tej sekcji musisz kliknąć „ Status aktywny ” tak, że jest automatycznie dezaktywowany.

Co się stanie, jeśli dezaktywuję czat „Facebook Messenger”?

Porozmawiajmy teraz o ważnym pytaniu, Co się dzieje, gdy czat na Facebooku Messenger jest wyłączony? Aby odpowiedzieć na to pytanie, należy wziąć pod uwagę kilka ważnych czynników.

Co się stanie, jeśli dezaktywuję czat komunikatora

Do wyłącz czat na Facebooku Messenger Przestaniesz pojawiać się jako aktywny na liście czatu twoich znajomych i kontaktów na platformie. Dlatego Twoja nazwa z Facebooka nie będzie już pojawiać się na liście dostępnych kontaktów.

Obok Twojego imienia i nazwiska nie będzie żadnej aktywnej ani nieaktywnej ikony. W ten sam sposób Twoje kontakty i znajomi w pierwszych godzinach po dezaktywacji czatu w programie Facebook Messenger będą mogli zobaczyć „Aktywny 1 godzinę temu”. To zniknie po pierwszych 7 godzinach.

Ważne jest, aby zwrócić uwagę na, nawet jeśli dezaktywujesz czat na Facebooku Messenger będziesz mógł nadal otrzymywać wiadomości. Jeśli Twoim celem nie jest przerywanie, najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, jest wyłączenie powiadomień aplikacji.