Skip to content

Jak zamknąć sesję TikTok w kilku krokach? – Zrób to łatwo

10 de Listopad de 2021

Jeśli chcesz zalogować się na inne konto TikTok lub jeśli nie chcesz, aby Twoja sesja pozostała otwarta na telefonie komórkowym, na koncie znajomego lub po prostu chcesz odpocząć od powiadomień z aplikacji, możesz wylogować się ze swojego konta TikTok i wrócić do niego później.

Co się stanie, jeśli wylogujesz się z TikTok?

Jeśli wylogujesz się ze swojego konta TikTok, nie będziesz już mieć dostępu do zawartości swojego konta lub osób, które obserwujesz, nie będziesz otrzymywać powiadomień z aplikacji i nie będziesz mógł być świadomy wiadomości który jest prezentowany w treści Twojego konta lub na kontach, które obserwujesz, to jest tymczasowo, ponieważ będziesz mógł wrócić po ponownym zalogowaniu.

Różnica między wylogowaniem a usunięciem konta TikTok

Wylogowanie się z aplikacji uniemożliwia oglądanie treści, które krążą na Twoim koncie, uniemożliwia też otrzymywanie powiadomień, jednak wylogowanie odnosi się do czegoś tymczasowego, natomiast jeśli usuniesz swoje konto, nie będziesz już mieć dostępu do swoich treści, postępy Twojego konta i konto zostaną usunięte z platformy, nieobecność zostanie zauważona przez osoby, które obserwują Twoje konto.

Jeśli wylogujesz się ze swojego konta TikTok, możesz ponownie cieszyć się swoimi treściami i osobami, które obserwujesz w aplikacji, po prostu logując się ponownie. Ale jeśli usuniesz swoje konto, nie będziesz mógł wrócić do zwykłej zawartości, jeśli chcesz cieszyć się zawartością platformy będziesz musiał utworzyć nowe konto i zacząć szukać kogo śledzić.

Nie będziesz otrzymywać powiadomień ze swojego konta

Kiedy wylogujesz się z konta TikTok, przestaną do Ciebie docierać powiadomienia o tym, co dzieje się na Twoim koncie, jest to przydatne, jeśli chcesz zrobić sobie chwilową przerwę od aplikacji, w tym czasie nie zobaczysz, kto lubi Twoje filmy, Ty nie zobaczy komentarzy ani bezpośrednich wiadomości, dopóki nie wrócisz do aplikacji i nie zalogujesz się na swoje konto.

Czy informacje w Twoim profilu TikTok są nadal widoczne?

Kiedy wylogujesz się z TikTok, Twój profil i treści będą nadal widoczne dla Twoich obserwujących i osób, które szukają Twojego konta, ponieważ nie usunąłeś konta, wszystkie dane z Twojego profilu i treści, które przesłałeś na Platforma będzie widoczna dla każdego, kto wejdzie do TikTok i chce zobaczyć oferowane przez Ciebie treści.

Usuń konto

Jak wylogować się z TikTok?

Jeśli chcesz odpocząć od aplikacji lub zalogować się na inne konto, musisz wylogować się z konta, które jest otwarte na Twoim urządzeniuAby to zrobić, wejdziesz do aplikacji, a następnie naciśniesz przycisk w lewym dolnym rogu z napisem „Ja”, dzięki czemu zobaczysz swój profil TikTok.

Będąc w swoim profilu, naciśnij trzy kropki w lewym górnym rogu ekranu i spójrz na menu i ustawienia aplikacji, w ostatniej linii menu znajduje się opcja 'zamknij sesję’, po naciśnięciu otrzymasz potwierdzenie zamknięcia sesji i wybierz opcję 'zamknij sesję’, w ten sposób, Twoje treści są zapisywane, gdy chcesz wrócić.

Aby ponownie zalogować się na swoje konto, musisz wejść do aplikacji TikTok i wypełnić pola, które się pojawią danymi odpowiadającymi kontu, które chcesz otworzyć, dzięki temu będziesz mógł ponownie cieszyć się treścią, która krąży na Twoim koncie i będziesz otrzymywać powiadomienia o wiadomościach, komentarze, wzmianki i inne sposoby interakcji.

Jeśli z jakiegokolwiek powodu chcesz usunąć swoje konto TikTok, procedura jest podobna do procedury wylogowania. Musisz wejść do aplikacji i nacisnąć opcję „I”, aby wejść do swojego profilu, po czym musisz nacisnąć trzy punkty w prawym górnym rogu i tym samym otworzyć menu, aby wybrać „zarządzaj kontem” a następnie „usuń konto”, to usunięcie będzie trwały.