Skip to content

Jak zablokować użytkownika na LinkedIn? – Popraw prywatność

27 de grudzień de 2021

LinkedIn to sieć społecznościowa, która pełni funkcje biznesowe, dlatego bardzo ważne jest, aby uważać na to, co jest umieszczane w profilu i dbać o jego dobrą optymalizację. Każdy użytkownik może poprzez swój profil pokazać obszary, w których pracuje. Co więcej, można również zarejestrować doświadczenie zawodowe.

Im więcej szczegółów na temat pracy, którą dana osoba wie, jak wykonywać, tym większe mogą mieć możliwości zatrudnienia. Ale co, jeśli trzeba kogoś zablokować? Czy tyTa sieć społecznościowa na to pozwalalub co się stanie, gdy dana osoba zostanie zablokowana na LinkedIn? Ten artykuł odpowie na te pytania i pokaże, jak zablokować użytkownika.

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś na LinkedIn?

Blokując osobę w mediach społecznościowych, przestajesz zezwól na dostęp do utworzonego przez siebie profilu. W ten sposób w prawie wszystkich sieciach, gdy Cię szuka lub próbuje uzyskać dostęp do Twojego użytkownika, nie może Cię znaleźć.

Mimo to każda sieć społecznościowa ma swoje dane podczas blokowania kogoś, na przykład na Twitterze, podczas wyszukiwania użytkownika, który Cię zablokował, wyświetla się reklama, która została zablokowana. Co dzieje się na LinkedIn podczas blokowania? Nie możesz uzyskać dostępu do użytkownika i wyświetlić jego profilu.

Jeśli zablokowałeś kogoś na LinkedIn, nie będziesz mógł wysyłać mu wiadomości, ani on do Ciebie, ani ogólnie nie zobaczysz jego treści. Jeśli ta osoba była wcześniej Twoim kontaktem, po zablokowaniu go już nie będzie. Nie pojawia się w sekcji Kto widział Twój profil?

Musisz także wziąć pod uwagę pewne rzeczy w sieci. Na przykład walidacje i zalecenia tego członka Linkedin, który zablokowałeś, są eliminowane. Należy pamiętać, że po zablokowaniu tylko ty możesz go odblokować.

Czy osoba, którą zablokowałeś na LinkedIn, może się dowiedzieć?

Osoba, którą blokujesz na LinkedIn nie otrzymujesz żadnego powiadomienia o zablokowaniu. Należy jednak pamiętać, że wszystkie zalecenia, które poczyniłeś i osoba skierowana do Ciebie w Twoim profilu, zostaną wykorzenione od momentu blokady.

Wszystko to zniknie, a osoba być może będzie w stanie wyczuć który został zablokowany. Jednak nic nie pozwala z całą pewnością stwierdzić, że zostało zablokowane z powodu braku jakiegokolwiek powiadomienia w tym zakresie. Dzięki temu można go zamknąć bez obaw.

linkedin z telefonu komórkowego

Jak zablokować kogoś na LinkedIn?

Zablokuj kogoś z Linkedin Można to zrobić na dwa sposoby, z telefonu komórkowego oraz z przeglądarki internetowej. W takim przypadku możesz uzyskać dostęp do profilu osoby i zablokować go lub możesz również zablokować użytkownika z grupy.

Z profilu osoby

Pierwszym krokiem jest odwiedzenie profilu osoby, którą chcesz zablokować. Tam musisz kliknij przycisk, który mówi więcej, to jest tuż pod zdjęciem profilowym kontaktu. Następnie pojawi się opcja zablokowania lub zgłoszenia. Kliknięcie w blok i wybranie opcji zmiany, tak aby ten kontakt został zablokowany.

Aby zablokować użytkownika z dowolnej grupy lub wspólnego konta

Musisz uzyskać dostęp do strony lub grupy na stronie głównej grup. Wybierz grupę, do której chcesz zastosować działanie blokujące. W lewym górnym pasku kliknięcie na zarządzaj grupą wyświetli kilka opcji, musisz kliknąć na członków. Następnie kliknij Usuń lub Zablokuj z grupy. Następnie zapisz zmiany i voila.

telefon komórkowy w parze z linkedin

Dlaczego nie możesz zablokować kogoś na LinkedIn?

Jest kilka powodów dlaczego LinkedIn nie pozwala na blokowanie kogoś i ogranicza dostęp do opcji. Dzieje się tak właśnie wtedy, gdy profil był wielokrotnie używany, niezależnie od tego, czy chodziło tylko o udostępnianie wiadomości, czy o to, że są w tej samej grupie.

Co zrobić w takim przypadku? Musisz usunąć poprzednie rozmowy które mają z osobą, to jest najważniejsze. Kolejną rzeczą, którą należy zrobić, to dokładnie sprawdzić, czy są we wspólnych grupach, jeśli tak, to należy ich opuścić, aby nie dzielić w nich obecności.

Jeśli wszedłeś w interakcję z którąkolwiek z opublikowanych publikacji, konieczne jest usunięcie podanych polubień i oczywiście komentarzy. Wreszcie będzie bezpieczny i łatwy do zablokowania bez problemów.