Skip to content

Jak wyczyścić historię oglądanych filmów na Facebooku — telefony komórkowe i komputery PC?

21 de październik de 2021

Wielokrotnie w sieciach społecznościowych publikujemy informacje lub szukamy czegoś, co nas później nie interesuje lub zmieniliśmy zdanie, jeśli chcesz usuń te wyszukiwania z historii Tutaj pokażemy Ci, jak to zrobić

Jakie korzyści odniesiesz z usunięcia wszelkiego rodzaju historii na swoim koncie na Facebooku?

Chcesz wiedzieć, co zyskujesz usuwając wszelkiego rodzaju historię ze swojego konta na Facebooku, tutaj wyjaśniamy, jak to zrobić, jakie korzyści uzyskasz:

Więcej prywatności

Facebook pożytecznie zapamiętuje wiele informacji o nas, bez zauważenia przez opiekuna: odwiedzane witryny, vidco widziałeś i wiele więcej. Wszystkie te informacje są zapisywane jako Twoja historia. Oczywiście ma to zalety, szybsza jest nawigacja po witrynie, ale jeśli korzystasz z publicznego komputera lub udostępniamy go komuś, możemy nie chcieć, aby inni widzieli, co robimy na Facebooku. Dlatego utrzymywanie historii w czystości jest jednym ze sposobów na większą prywatność, więc możesz to zrobić od czasu do czasu.

Całkowicie usuń wszystkie ślady swojej nawigacji

Całkowicie usuwając od czasu do czasu wszystkie ślady przeglądania pomaga zwolnić miejsce na urządzeniuDobrze, że robisz to od czasu do czasu, pamiętaj, że ciasteczka i pamięć podręczna też przynoszą korzyści oczywiście, gdy nie ma ich wiele.

Utwórz nowy algorytm

Publikacje, które widzimy na naszym koncie na Facebooku, nie są dziełem przypadku, są dzięki algorytmowi podobnemu do Facebooka, dzięki konfiguracjom potrafią przewidzieć, co chcemy zobaczyć, a jakie treści nam się nie podobają. Ten algorytm opiera się na tym, czego już szukaliśmy, więc jeśli chcesz mieć inne treści, wystarczy usunąć całą historię.

Jak usunąć historię swoich filmów widzianych na Facebooku?

Platforma Facebook wśród wielu opcji oferuje swoim użytkownikom możliwość oglądania filmów, ta funkcja nazywa się Watch. To, co zobaczymy, zostanie zapisane w historii, czasami denerwuje to, że za każdym razem, gdy coś widzimy, pojawia się ponownie w historii wyszukiwania. Zobaczmy jednak, jak możesz usunąć historię wideo.

Usuń historię na Facebooku i uzyskaj korzyści

Z Androidem

Pierwszą rzeczą jest wpisanie swojego konta na Facebooku, następnie musisz przejść do ustawień aplikacji, są to trzy linie. W opcjach, które się pojawią, zlokalizuj i wybierz ustawienia i prywatność aplikacji, w nowych opcjach, które się pojawią, kliknij opcję konfiguracji, a następnie poszukaj Facebooka i kliknij dzienniki aktywności.

W tej opcji znajdziesz filtry, kliknij i przejdź do opcji kategorii i naciśnij. Teraz wybierz akcje i inne czynności, a następnie kliknij obejrzane filmy. Tutaj zobaczysz logi filmów widzianych na Facebooku. Teraz musisz tylko usuwać jeden po drugim z historii.

Na iPhonie

Jeśli używasz urządzenia iPhone, jest to ta sama procedura dla Androida, więc musisz tylko przeczytaj kroki wyjaśnione w poprzedniej sekcji.

Z PC

Po zalogowaniu się do Facebooka zlokalizuj i wybierz ikonę strzałki w dół i kliknij, tam zobaczysz nową serię opcji, wybierz tę o nazwie inna. W nowym menu wybierz tzw. obejrzane filmy. Tutaj zobaczysz dane odpowiadające filmowi, jeśli chcesz usunąć wideo z listy odtwarzania, naciśnij edytuj, a następnie usuń.

Jeśli chcesz całkowicie usunąć historię obejrzanych filmów, wybierz tę opcję, usuń historię obejrzanych filmów i potwierdź wybór, jeśli zgadzasz się z akcją i to wszystko.

Jak usunąć historię wyszukiwania na swoim profilu na Facebooku?

Dziennik aktywności lub historia wyszukiwania na profilu na Facebooku zawiera wszystko, czego szukaliśmy na Facebooku, jeśli chcesz usunąć tę aktywność lub tylko kilka, wyjaśniamy, jak to zrobić

Jeśli chcesz usunąć jeden po drugim

Kliknij ikonę strzałki w dół w prawym górnym rogu. Teraz masz zamiar wybrać Ustawienia i prywatność, następnie Dziennik aktywności, następnie Zarejestrowane działania i inną aktywność w Typach aktywności. Poszukuje Historia wyszukiwania, a teraz wybierz tę, którą zamierzasz usunąć, a na koniec usunąć.

Aby usunąć wszystko po kolei

Jeśli chcesz usunąć wszystko na raz, musisz powtórz powyższe krokiTylko zamiast wybierać aktywność do usunięcia, klikniesz Wyczyść wyszukiwanie i gotowe, usuniesz wszystko.