Skip to content

Jak wyczyścić dane synchronizacji systemu Windows 10 od firmy Microsoft — ustawienia

29 de listopad de 2021

Windows w tym przypadku wersja 10 ma sposób na zsynchronizuj odpowiednie dane które służą zapewnieniu bardziej przystępnego użytkowania i dostosowanego do naszych potrzeb, chociaż nie jest to nowość, możesz synchronizować te dane na urządzeniach, z których korzystamy.

Dzięki zsynchronizowaniu wszystkich tych danych zapisz pracę konfiguracyjną na każdym nowym urządzeniu tam, gdzie mamy system operacyjny Windows 10 lub urządzenia mobilne, które są wymagane lub potrzebne, ta synchronizacja działa tylko po zalogowaniu, teraz jeśli chcesz usunąć te dane, jest to właściwy artykuł, abyś mógł zobaczyć, jak to się robi.

Jak działa centrum synchronizacji na urządzeniach firmy Microsoft?

Centrum synchronizacji Microsoft między urządzeniami ma na celu udostępnianie informacji że jako użytkownicy musimy być pod ręką, aby interakcja była wygodniejsza.

Z zasady jego zadaniem jest udostępnianie haseł, motywów, kolorów, opcji myszy, preferencji powiadomień, języka, języka klawiatury i innych, które można znaleźć w ustawieniach synchronizacji danych.

Jak wyświetlić wszystkie zsynchronizowane informacje z konta Microsoft na komputerze?

Najpierw musisz zalogować się na swoje konto Microsoft i stąd przechodzimy do klawisza startowego systemu Windows, teraz idziemy Ustawienia> Konta> zsynchronizuj swoje konto.

Następnie otworzy się okno, które pokaże nam listę po lewej stronie, a w niej wszystkie opcje, które musimy zsynchronizować każdą z przełącznikiem, że jeśli chcemy włączyć opcję, umieszczamy ją w kolorze niebieskim, więc po tych są włączone pojawiają się skonfigurowane na innych urządzeniach, na których się logujesz a tym samym mieć natychmiastowy dostęp do naszych preferencji

Jak usunąć z komputera wszystkie dane przechowywane w synchronizacji?

Możemy również wykonać czyszczenie zsynchronizowanych danych, aby: zaktualizuj nasze preferencje zaczynając od 0, co musimy zrobić to zalogować się na nasze konto Microsoft następnie wejść w konfigurację systemu i tutaj w synchronizacji.

Teraz należy wyeliminować synchronizację w ten sposób zsynchronizowane dane są eliminowane, a następnie możemy je aktywować, aby rozpocząć nową synchronizację od początku iw ten sposób zaktualizować nasze preferencje.

Co należy zrobić, aby wyłączyć centrum synchronizacji na komputerze z systemem Windows 10?

W tym przypadku z chęci wyłącz synchronizację z urządzeniami, które są już połączone, musimy wykonać następującą procedurę:

  1. Zacznijmy w systemie Windows.
  2. Następnie uzyskujemy dostęp do kont.
  3. Teraz klikamy opcję synchronizacji konfiguracji.
  4. Konfiguracja synchronizacji, która powinna pojawić się jako aktywna, a my ją dezaktywujemy.

W ten sposób usuwane są wszystkie dane. Tę procedurę należy wykonać na wszystkich urządzeniach zsynchronizowanych z kontem Microsoft.

laptop z przybornikiem

Jak możesz uniemożliwić firmie Microsoft ponowną synchronizację danych z komputerem?

Teraz, zgodnie z doświadczeniem, mówi nam, że czasami rzeczy nie są tak, jak chcemy, a co się stanie, jeśli Microsoft ponownie zsynchronizuje urządzenia z kontem, ponieważ dane muszą zostać usunięte, czyli tak jak możesz dezaktywować synchronizację Dysku Google, możemy również dezaktywować synchronizacje na wszystkich komputerach, na których korzystamy z konta.

Dzieje się tak dlatego, że jeśli opcja na końcu zostanie aktywowana w jednym z nich, informacja nie została całkowicie wyeliminowana i nadal synchronizuje się, gdy konto jest używane na innym urządzeniu.

Proces z aplikacji mobilnej

W urządzeniu mobilnym należy przejść do ustawień>konta, tutaj musimy zlokalizować konto Microsoft w nim dajemy synchronizację a następnie dezaktywujemy tak aby wszystko się zatrzymało musimy usunąć konto z urządzenia w ten sposób wymuszona synchronizacja w końcu zatrzyma się na telefonie komórkowym. Należy zauważyć, że synchronizacja będzie kontynuowana, jeśli nie zrobimy tego na wszystkich urządzeniach, które zostały użyte do otwarcia konta.

Ustawienia na Twoim komputerze

Najpierw idziesz do home> ustawienia> konta> synchronizacja ustawień. Po wyłączeniu opcji synchronizacji musisz usunąć konto synchronizujące wszystkie urządzenia, na których jesteś zalogowany, a to zatrzyma synchronizację twojego komputera z innymi urządzeniami.

Ta akcja zostanie wznowiona. Dzięki temu możemy również wyłączyć synchronizację aplikacji w systemie Windows 10. Jeśli zalogujesz się przy użyciu usuniętego konta i opcja zostanie ponownie aktywowana.

dołącz do naszego kanału telegram