Skip to content

Jak usunąć konto na Facebooku innej osoby, nie wiedząc o tym | Instruktaż

4 de sierpień de 2021

Facebook to bardzo popularna sieć społecznościowa, z której korzystają miliony ludzi, co podkreśla, że ​​jest brana pod uwagę pionierska sieć społecznościowa w promowaniu pojawiania się nowych sieci i nowe media do ery cyfrowej. W ten sposób, ponieważ Facebook jest serwisem społecznościowym używanym przez dużą liczbę osób, są użytkownicy, którzy mają dodaną dużą liczbę osób do swojego profilu, osiągają nawet limit 5000 dodanych znajomych i pozostają bez możliwości dodawanie nowych osób .

Z tego powodu, jeśli jesteś jedną z tych osób, które mają dużą liczbę znajomych na Facebooku i chcą wyeliminować kilka z nich, wyjaśnimy, jak możesz usunąć to konto ze swojego profilu bez wiedzy tej osoby.

Jak mogę usunąć kogoś z moich znajomych na Facebooku bez jego wiedzy?

W wielu przypadkach profile użytkowników nie są po prostu dodawane jako znajomi, ale tylko ta osoba jest obserwowana, aby zobaczyć jej publikacje, a kiedy nie chcą już oglądać swoich publikacji, przestają obserwować i to wszystko, ta osoba tego nie zrobi. zawiadomienie.

Z drugiej strony, gdy profil zostanie dodany jako znajomy, jeśli jest więcej możliwości, że właściciel zauważy go z różnych powodów: przestajesz wychodzić na początku, nie widzą Cię ponownie online na czacie lub Facebook pozycjonuje Twój profil u ludzi, którzy być może wiedzą, jak Cię dodać, ale jako taki Facebook nie wyśle ​​powiadomienia z informacją konto zostało usunięte z listy znajomych. Kroki, aby usunąć konto ze swojego profilu są następujące:

  1. Wejdź na Facebook, aby znaleźć profil osoby, którą chcesz usunąć.
  2. Kliknij lewą część, w której pojawiają się trzy kropki.
  3. Wybierz opcję, która mówi znajomi.
  4. Wybierz część, w której jest napisane „Usuń od moich znajomych”.

Teraz rozwiązaniem, aby dana osoba nie zauważyła, że ​​go usunął, jest zablokuj To, ponieważ Facebook wyeliminuje wszelkiego rodzaju relacje i połączenia między profilami.

Jak mogę zablokować profil na Facebooku?

Nakłonienie Facebooka do zablokowania profilu nie jest bardzo prostym zadaniem, łatwiej jest usunąć polubienie, które zostało zadane przez pomyłkę, niż od razu osiągnąć blokadę. Aby Facebook mógł zablokować konto, użytkownik musi być niezgodny z ustalonymi normami przez sieć społecznościową.

To, co osoba może zrobić jako użytkownik, to zgłoś konto Aby wskazać lub ostrzec Facebooka, że ​​zasady społeczności są łamane, jednak, aby profil został zablokowany, konieczne jest otrzymanie kilku kolejnych skarg z tego samego powodu, ponieważ Facebook nie może zablokować profilu tylko z powodu otrzymanej skargi.

powiadomienia i zaproszenia do znajomych na facebooku

Metody usuwania czyjegoś konta na Facebooku

Sposobów na usunięcie znajomego z Facebooka jest niewiele, jeśli chcesz usunąć czyjeś konto na Facebooku, musisz wykonać kroki, które wskazaliśmy w sekcji, w której wyjaśniamy sposób usuń swoich znajomych z Facebooka bez ich wiedzy. Te kroki są takie same, które musisz wykonać, aby wykonać je na komputerze, telefonie komórkowym lub tablecie.

Jest jednak pewien trik, aby dodać go do profilu, ale na twoim koncie nic nie wychodzi z tej osoby, to tak, jakbyś go nie dodał. Co musisz zrobić, to wpisać profil osoby i w trzech punktach, które pojawiają się po lewej stronie, zamiast eliminować to, co musisz wybrać to „Przestań podążać”, w ten sposób ta osoba nigdy nie zorientuje się, że w Twoim profilu jest tak, jakby go nie było i nie masz go dodanego.

Jak dezaktywować konto osoby, która podszywa się pod mnie na Facebooku?

Jest to bardzo delikatna kwestia, ponieważ to ktoś kradnie twoją tożsamość, z tego powodu, jeśli dana osoba wykorzystuje twoje dane i zdjęcia do podszywania się pod ciebie, popełnia przestępstwo. Osoba może mieć kilka kont na Facebooku, ale najlepiej byłoby, gdyby była to ich tożsamość.

W przypadku, gdy ktoś korzysta z konta z Twoimi danymi, musisz raport i raport Aby Facebook podjął działania w tej sprawie, jest to czynność, którą musisz powtarzać tyle razy, ile jest to konieczne, ponieważ dezaktywacji konta można dokonać tylko z profilu właściciela lub bezpośrednio z Facebooka za jakieś przestępstwo, takie jak uzurpowanie tożsamości.