Skip to content

Jak wziąć ekwipunek, aby założyć lub otworzyć restaurację – próbki zapasów

8 de marzec de 2021

Czasy przedsiębiorczości już tu pozostają, a kwestia restauracji należy do najpopularniejszych, ze względu na rentowność i stabilność oferowana inwestorom w dłuższej perspektywie, ale na początek trzeba wiedzieć, jakie nakłady iw jakich ilościach możemy pozyskać. Ważne jest, aby zabezpieczyć kapitał i go pozyskać, jeśli go nie mamy, każda inwestycja zasługuje na bezpieczną podstawę, na której można się oprzeć.

Ponadto nie tylko ważne jest, aby wiedzieć, jakie rzeczy należy mieć, ilość jest kluczowa, wielu wybiera jedzenie na wynos lub prosi o nie do domu dla wykonalności i komfortuDlatego posiadanie wystarczającej ilości jest elementarne, nikt nie chce prosić o usługę i otrzymać odpowiedź, że nie ma jej dostępności. I więcej, jeśli biznes się zaczyna. Powinieneś także dołączyć do łańcuchów dostaw, wielu woli restaurację z obsługą.

Idealny asortyment dla Twojej nowej restauracji

Twoja restauracja będzie zależeć od poziomu jakości administracyjnej, jaki możesz osiągnąć. Jeśli polegasz na czysto ręcznym sterowaniu, będziesz narażony na błędy ludzkie, więc najlepiej powinieneś użyć Narzędzia technologiczne które ułatwią Ci pracę i zwiększą produktywność i efektywność Twojej firmy.

Możesz napotkać problemy, takie jak brak surowców z powodu nieprzewidzianego zapotrzebowania lub straty przedmiotów z powodu nadmiernego przechowywania, co przełożyłoby się w obu przypadkach na utratę kapitału.

W Sklepie Play jest nieskończona liczba aplikacji, których możesz użyć do usprawnienia całej pracy administracyjnej, wystarczy trochę nawigować z telefonu. Możesz początkowo uznać to za niepotrzebne i czujesz się bardziej komfortowo, używając ołówka i papieru.

Ale pamiętaj o tym masz się rozwijać, dla którego przyjdzie moment, gdy będziesz musiał obsłużyć dużą ilość informacji, a technologia jest w tym najlepszym sprzymierzeńcem.

Dodając do ekwipunku, musisz to obliczyć w określonym czasie, zwykle jest to robione co tydzień. Pamiętaj, że będziesz pracował z jedzeniem i lepiej jest je spożywać, ponieważ jest do tego zdobyte unikać rozkładuale także dlatego, że świeżość Twoich produktów jest wizytówką każdego sklepu spożywczego. Nikt nie chce jeść pomidorów, o których od dawna chodziło w ciemnym magazynie.

Najlepszy sposób na budowanie ekwipunku, aby otworzyć restaurację

Jako nowy właściciel możesz napotkać lub napotkać problem polegający na tym, że nie wiesz, jak efektywnie skompletować swój ekwipunek. To może prowadzić do stresujących sytuacji lub problematyczne, takie jak nieznajomość prawdziwych zarobków za brak znajomości całkowitego kosztu twoich potraw.

Ale są ogólne kroki, które możesz podjąć, aby nadążyć najlepsi administratorzy, tylko zgodnie z kolejnością istotnych elementów w formacie inwentarza.

Arkusz raportu powinien być generalnie podzielony na pięć części, ale to różni się w zależności od elementów do uwzględnienia. Przedmiot, oczywiście, powinien być zawsze zarezerwowany w tym miejscu, aby odzwierciedlić go w ekwipunku; Będą tam wszystkie elementy, które zamierzasz zdobyć, od jedzenia po artykuły gospodarstwa domowego. Jednostki miary są kluczowe, zarezerwuj dla nich miejsce obok artykułu.

otwarcie zaopatrzenia restauracji

Ilość, ilość zinwentaryzowana, musi być zawsze odzwierciedlona, ​​aby zachować szczegółową i optymalną kontrolę. Oczywiście cena będzie zależeć z kolei od zinwentaryzowana ilość i jednostki miary; najlepiej przez jednostkę lub tuzin. Lub w przypadku braku wagi, w zależności od danego produktu.

Elementy i materiały niezbędne do założenia restauracji

Elementy i dostawy będą zależały od wielkości projektu, który masz, im większy, tym więcej elementów musisz uwzględnić; ale generalnie należy zawsze pamiętać o tym: a podstawowy personelBędzie to obejmować kelnerów, barmanów, kucharzy i kierownika.

Plik podstawowy zespół Będzie to piekarnik, kuchenka, zmywarka, mikrofalówka, grill, lodówka, zamrażarka, blender, frytkownica, stoły robocze, ale wszystko zależy od wielkości i rodzaju restauracji.

Przybory kuchenne z patelni, garnków, patelni i tak dalej. Naczynia ceramiczne, durszlaki, łyżki, widelce, noże, otwieracze do puszek, kubki, talerze, szklanki, szklanki, solniczki, cukiernice i inne. Oczywiście nie możemy zapominać o mundurach i obrusach.

dołącz do naszego kanału telegram