Skip to content

Jak wylogować się z Instagrama z iPhone’a — Twoja prywatność ma znaczenie

15 de Listopad de 2021

Na co dzień wiele osób decyduje się na korzystanie z Instagrama. Dzieje się tak dzięki dużej liczbie narzędzia do edycji zdjęć i wideo szybko i łatwo, a także publikować zdjęcia lub filmy z najlepszych chwil dnia.

Jeśli jesteś jedną z osób, które bardzo martwią się o swoją prywatność w sieciach społecznościowych, być może szukasz sposobu na zamknięcie sesji na Instagramie na telefonie lub komputerze. Z tej okazji nauczymy Cię, jak wykonać tę czynność i Wybaczcie mi zamknij wszystkie sesje na Instagramie które masz otwarte na innych telefonach.

Dlaczego ważne jest, aby zamknąć sesję na Instagramie?

Zamknięcie sesji dowolnego konta, do którego należysz, ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa Twoich danych, ponieważ zamykając konto ogranicza do niego dostęp do czasu ponownego wpisania nazwy użytkownika i hasła. To więcej niż wszystko najlepszy wybór, gdy korzystasz z urządzenia wspólny z inną osobą i nie chcesz, aby ta osoba widziała Twoje dane osobowe.

Jak wylogować się z Instagrama na iPhonie?

Jeśli myślisz o wylogowaniu się z Instagrama, aby bezpieczniej chroń swoje dane z telefonu iPhone lub iPad zobaczysz teraz dwa sposoby na zrobienie tego z tych urządzeń.

Z Twojej aplikacji na Instagramie

To bardzo prosta rzecz. Otworzysz aplikację Instagram i dotkniesz zdjęcia profilowego, które znajduje się po prawej stronie ekranu, a konkretnie w dolnym rogu. Będąc tutaj, naciśniesz trzy poziome linie, które również znajdują się po prawej stronie, ale u góry. W otwartym menu rozwijanym dotkniesz „Ustawienia”.

W konfiguracji przesuniesz ekran w dół i klikniesz „Zamknij sesję”. Po dotknięciu tego przycisku pojawi się okno ogłoszenia pytam, czy chcesz zapamiętaj informacje dostępowe do Twojego konta i zdecydujesz, czy zaakceptować, czy nie, po wykonaniu tej czynności sesja na Instagramie zostanie zamknięta.

Z ustawień telefonu komórkowego

W konfiguracji telefonu możesz wyszukać aplikację Instagram i zresetuj go do ustawień fabrycznych, tak jakbyś zakończył instalację. Więc kiedy otworzysz go ponownie, będziesz musiał ponownie zalogować się za pomocą swoich danych.

Jakie masz opcje po wylogowaniu się z Instagrama?

W momencie, gdy zdecydujesz się zamknąć sesję na Instagramie, pojawią się dwie opcje do wyboru, kiedy chcesz Zaloguj się jeszcze raz i ciesz się treściami, które oferuje ta aplikacja. Tutaj pokażemy Ci, do czego służą te dwie opcje.

Wyloguj się pamiętając swoje dane

logowanie na instagramie

Po wylogowaniu pojawi się reklama z pytaniem, czy chcieć zapamiętaj swoje dane logowania. Dzieje się tak, gdy ponownie przejdziesz do swojego konta, wystarczy kliknąć przycisk, a Twoje dane logowania zostaną automatycznie dodane.

Spraw, aby Instagram zapomniał o twoich informacjach

W przypadku, gdy po wylogowaniu zdecydujesz się nie zapamiętywać swoich danych, przy każdym ponownym logowaniu do Instagrama konieczne będzie podanie hasła i nazwy użytkownika. Dzięki temu Twoje konto ma większą prywatność i nikt nie ma do niego dostępu, tylko ci, którzy wiedzą Nazwa użytkownika i hasło.

Jak wylogować się z innych urządzeń?

W przypadku, gdy otworzyłeś sesję Instagrama na innych urządzeniach, a jej nie zamknąłeś, aplikacja umożliwia zamknięcie tych otwartych sesji na innych urządzeniach. Tutaj zobaczysz, jak to zrobić.

Z przeglądarki internetowej

Aby zamknąć wszystkie otwarte sesje z komputera, rozpoczniesz sesję w sieci Instagram. Następnie klikniesz na swoje zdjęcie profilowe, w tej zakładce, która została otwarta, wybierzesz opcję ustawień i w tym nowym menu klikniesz zmień hasło. Teraz przystąpisz do zmiany hasła i zapisania go. W momencie, w którym to zmienisz, ty opcja usuń lub zamknij sesje w innych tego typu urządzeniach proces ten zostanie już zakończony.

Wyloguj się z urządzenia z Androidem

osoba korzystająca z instagrama

Z drugiej strony, jeśli zamierzasz zamknąć wszystkie otwarte sesje swojego Instagrama z aplikacji mobilnej, dotkniesz zdjęcia profilowego, które znajduje się w dolnej części ekranu i dotkniesz trzech poziomych linii, które są po prawej stronie. Również tam, w tym menu, klikniesz ustawienia, klikniesz zamknij wszystkie konta, a tym samym zamkniesz wszystkie sesje na innych urządzeniach i komputerach.