Skip to content

Jak wyłączyć narzędzie „Znajdź mój iPhone” na moim urządzeniu?

25 de grudzień de 2021

Niewątpliwie Apple jest jedną z firm dysponujących sprzętem elektronicznym bardzo wysokiej jakości, każde wprowadzenie urządzenia na rynek nie pozostaje niezauważone, a ich aktualizacje powodują drżenie konkurencji. Jedną z funkcji, która była zarówno korzystna, jak i kontrowersyjna, jest „Znajdź mój iPhone”. Jeśli chcesz go dezaktywować, trafiłeś we właściwe miejsce.

Jak uzyskać dostęp do aplikacji „Znajdź mój iPhone”?

Jest wiele osób, które po zakupie urządzenia iPhone nigdy więcej nie używają innej marki. Wynika to z eleganckich, praktycznych i efektownych modeli, które posiada, a także posiada wiele usług i funkcji, które ułatwiają jego użytkowanie i czynią go bardzo wszechstronnym.

Jedną z tych funkcji jest sprawdzanie pisowni, które możesz aktywować dla swoich wiadomości. Z nim możesz upewnij się, że piszesz jakiś tekst bez popełniania błędów Pisowniany. Ta funkcja była wkomponowana w urządzenia innych firm, aż stała się klasyką.

Innym interesującym narzędziem są powiadomienia ze światłem, które informują o nadejściu wiadomości lub innego powiadomienia, a nie przeglądałeś go. Nawet gdy masz telefon komórkowy w ciszy, możesz zobaczyć lampkę ostrzegawczą.

Funkcja Znajdź mój iPhone zapewnia poczucie bezpieczeństwa tym, którzy ją mają, ponieważ dzięki niej możesz znajdź swój telefon, jeśli kiedykolwiek go zgubisz, został skradziony lub ktoś nieuprawniony ma go w swoich rękach.

Gdy telefon zniknie z powodu nieostrożności lub kradzieży, możesz użyć cudzego telefonu komórkowego lub komputera, aby zobaczyć lokalizację urządzenia, a jeśli go zgubisz, możesz odtworzyć dźwięk, który poprowadzi Cię w poszukiwaniu. Za pomocą tego narzędzia możesz również użyć blokady aktywacji, aby uniemożliwić osobom postronnym korzystanie z telefonu.

Aby znaleźć tę funkcję w telefonie komórkowym Musisz przejść do konfiguracji lub ustawień telefonuW sekcji, w której jest Twoje imię, zobaczysz sekcję Znajdź mój iPhone. Tam możesz go aktywować lub dezaktywować według własnego gustu.

Co należy wziąć pod uwagę przed wyłączeniem tego narzędzia?

Istnieje wiele opinii na temat korzystania z tej funkcji, jedne przeciw, inne za. Aby podjąć decyzję, z której jesteś zadowolony, musisz wziąć pod uwagę punkty pozytywne i negatywne przed wyłączeniem.

Ci, którzy popierają wyłączenie tej funkcji, podnoszą kilka ważnych punktów. Są kto czuć, że można je oglądać w każdej chwili, co powoduje u nich duży dyskomfort. Dlatego po wyłączeniu tej funkcji czują, że są bardziej wolni w swoim codziennym życiu.

Inni z kolei uważają, że może to stanowić potencjalny problem, gdy chcą oddać lub sprzedać swój sprzęt, ponieważ jeśli nie mogą usunąć swojego konta iCloud, ich informacje zostaną ujawnione nowemu właścicielowi.

Z drugiej strony są tacy, którzy zgłaszali problemy ze sprzętem sprzętu i jeśli nie mają niezbędnych informacji nie będą w stanie go odblokować, a technicy nie będą w stanie go naprawić i zweryfikować jego działanie.

jak znaleźć swoje urządzenie iphone

Ostatnio pojawił się problem z hakerami, którzy przejęli kontrolę nad niektórymi komputerami i zablokowali je w celu zażądania okupu za zawarte informacje. Chociaż nie było to powszechne, niektórzy ludzie się tego bali.

Teraz pozytywna strona posiadania tej funkcji jest aktywna jakie usługi są oferowane?, wśród których są: lokalizowanie urządzenia za pomocą mapy, aby poznać jego lokalizację. Jeśli go zgubiłeś, możesz aktywować dźwięk, aby znaleźć go w określonym miejscu. Możesz także zablokować aktywację, aby uniemożliwić innym osobom korzystanie z niej lub jej sprzedaż.

Twoje dane będą w całości pochodzić z urządzenia

Wiele osób decyduje się od czasu do czasu na zmianę sprzętu, aby cieszyć się innowacjami, które mają inne urządzenia. Aby to osiągnąć, niektórzy sprzedają swoje telefony komórkowe, aby uzyskać część pieniędzy i dokonują tylko mniejszej inwestycji swoich dochodów.

Z drugiej strony inni, którzy nie mają tak dużego obciążenia finansowego, Zwykle oddają swój sprzęt przyjacielowi lub członkowi rodziny, dzięki czemu mogą sprawić, by ktoś bliski miał dobry zespół.

W obu przypadkach musisz dezaktywować funkcję Znajdź mój iPhone i usunąć sesję w iCloud, w przeciwnym razie osoba, która ją posiada, może mieć dostęp do wszystkich informacji, które przechowujesz lub obsługujesz na telefonie komórkowym.

Może to przynieść efekt przeciwny do zamierzonego, ponieważ naraża Cię na: inni mogą cię oszukać lub zobaczyć informacje które zarezerwowałeś tylko dla siebie. Ponadto w przyszłości osoba ta może mieć wadliwe działanie blokady aktywacji.

znajdź zgubiony iphone

Nie będziesz mógł odzyskać dostępu do swojego konta iOS

Wszyscy użytkownicy Apple posiadają konto iOS z identyfikatorem, konto to pozwala cieszyć się usługami oferowanymi przez firmę i zapewnia bezproblemowe działanie wszystkich urządzeń. Wśród usług, do których możesz uzyskać dostęp, są między innymi: sklep Apple, iCloud, iMessage, Apple TV i Muzyka.

Jeśli nie zachowałeś swojego Apple ID lub hasła podczas tworzenia konta iOS, niestety nie będziesz mógł wyłączyć tej funkcji znajdź mojego IPhone’a. Dlatego jeśli musisz wykonać ten proces, a Twój sprzęt jest używany, możesz skontaktować się z byłym właścicielem, aby sprawdzić, czy ma te informacje.

Jeśli jesteś jedynym właścicielem, skontaktuj się z pomocą techniczną firmy, aby pomóc Ci znaleźć te informacje. Może się zdarzyć, że nawet kontaktując się z pomocą techniczną możesz mieć trudności z uzyskaniem tych danych.

Jaka jest procedura dezaktywacji funkcji „Znajdź mój iPhone”?

Aby móc dezaktywować funkcję Znajdź mój iPhone musisz zrobić kilka kroków jeśli masz wszystkie niezbędne informacje. Najpierw musisz przejść do ustawień i kliknąć zakładkę, w której znajduje się twoje imię.

wyłącz znajdź mój iphone

Po wejściu musisz kliknąć iCloud i przewijać menu, aż znajdziesz opcję „znajdź mój iPhone”. Stamtąd możesz aktywować lub dezaktywować funkcję, podczas tego procesu zostaniesz poproszony o podanie identyfikatora i hasła.