Skip to content

Jak usuwane są wiadomości z konta Zoom? – Kontrola wideokonferencji

31 de październik de 2021

Zoom to platforma, która z każdym dniem staje się bardziej użyteczna w codziennym życiu, ponieważ wiele osób znajdujących się w różnych częściach musi połączyć się, aby załatwić ważne sprawy. W tych spotkaniach możesz brać udział jako mówca, a także porozmawiać na czacie z obecnymi. Ale co, jeśli teraz chcesz usunąć wiadomości?. Tutaj zobaczysz

Jak usunąć całą rozmowę z pokoju Zoom?

Spotkania w Zoom na ogół nie są przypadkowymi rozmowami, raczej są przygotowywane z wyprzedzeniem. Ustanowiony jest jeden lub więcej hostów, które będą kontrolować ruch komunikacyjny podczas spotkania.

W ramach uprawnień, które posiada host, jest to, aby włączyć lub nie niektóre funkcje. I dokonaj wszystkich przygotowań, których wymaga aktywność. Będzie odpowiedzialny za to, aby paneliści mogli uczestniczyć w nich przy użyciu wszystkich potrzebnych im zasobów audiowizualnych. I to jest cel, aby spotkania były bardziej dynamiczne i interaktywne.

Jedną z rzeczy, którymi zarządza gospodarz, jest to, że może ustalić, że w konferencji można uczestniczyć w wiadomościach. Wiadomości te mogą być widoczne dla wszystkich wezwanych lub mogą być wysyłane przez prywatne do konkretnego użytkownika.

Z PC

Jeśli jesteś połączony przez stronę internetową na komputerzei chcesz usunąć wysłane wiadomości, ponieważ możesz to zrobić w kilku prostych krokach. Może chcesz usunąć to, co wysłałeś, ponieważ uważasz, że nie jest mądrze, aby tam zostali lub po prostu popełniłeś błąd podczas pisania i nie chcesz, aby to zobaczyli.

Prawda jest taka, że ​​aby usunąć wiadomości, musisz najpierw mieć zainstalowaną aplikację na swoim komputerze. Następnie musisz wejść do rozmowy, z której chcesz usunąć wiadomości. Musisz wybrać niechcianą wiadomość i nacisnąć ją przez kilka sekund, aż pojawi się „Usuń z kontaktów”. W ten sposób usuniesz wiadomość, ale jeśli chcesz usunąć więcej, musisz powtórzyć tę procedurę z dowolną liczbą.

Na komórce

Jeśli dołączyłeś do spotkania Zoom z telefonu komórkowego, kroki nie mają dużej różnorodności. Co jeśli musisz wziąć pod uwagę, że aby to zrobić, administrator musi najpierw autoryzować te czynności, ponieważ jeśli tego nie zrobi, nie będziesz mógł tego zrobić.

Jeśli administrator włączył tę funkcję, musisz zlokalizować kontakt lub rozmowę. Gdy jesteś w środku, wybierz wiadomość i kliknij kosz, aby ją usunąć. Jeśli chcesz usunąć więcej niż jedną wiadomość, możesz ponownie wykonać te proste czynności.

Co należy zrobić, aby usunąć wiadomości z prywatnej rozmowy Zoom?

Na platformie masz dwa sposoby wysyłania wiadomości. Pierwsze to wiadomości, które mogą przeczytać wszyscy uczestnicy. Drugi sposób to wiadomości prywatne. Może je przeglądać tylko osoba, do której je wysłałeś. Aby móc usunąć wiadomości z prywatnej rozmowy, wystarczy powtórzyć kroki, o których już wspomnieliśmy.

zoom na komputerze

Czy dana osoba może dowiedzieć się, że wiadomość na Zoomie została usunięta?

Jeśli obawiasz się, czy osoba, do której wysłałeś wiadomość, dowiedziała się o tym że go usunąłeś, ponieważ musimy ci powiedzieć, jak działa usuwanie wiadomości. Jeśli osoba nie przeczytała wiadomości, nie ma się czym martwić, ponieważ nie zobaczy treści ani nie otrzyma powiadomienia. Ale jeśli dana osoba już ją przeczytała i odpowiedziała na tekst, na ekranie zobaczy, że wiadomość została usunięta, a jej odpowiedzi pozostaną.

Gdzie są przechowywane usunięte wiadomości Zoom?

W Zoom istnieją dwa sposoby archiwizowania wiadomości, niezależnie od tego, czy są publiczne czy prywatne, można je przechowywać w automatycznie lub ręcznie. Musisz również wiedzieć, że rozmowy, które są zarchiwizowane na urządzeniu, umożliwiają przeglądanie tekstów publicznych i prywatnych, ale gdy są przechowywane w chmurze, możesz zobaczyć tylko wiadomości grupowe.

Jak usunąć osobę z dostępu Zoom do komentarzy lub „Czatu”?

Czasami, gdy odbywa się spotkanie, niektórzy uczestnicy mogą lekceważyć zasady dobrego słuchacza i wpływać na występ panelisty. Z tego powodu administrator ma możliwość kontrolowania wszystkich funkcji w konferencji oraz wyłączania komentarzy dla danej osoby.