Skip to content

Jak trwale usunąć swoje konto TikTok — z dowolnego urządzenia?

12 de grudzień de 2021

Od momentu odejścia do teraźniejszości aplikacja TikTok stała się jedną z najbardziej wirusowych od tego czasu możemy oglądać dużo filmów w którym ludzie wykonują tańce. A wiele innych jest dla zabawy i są tym, co twórcy filmów robią najbardziej.

Ale tak jak ta aplikacja jest bardzo atrakcyjna dla wielu osób, jest również spora liczba osób, które myślą o usunięciu swojego konta, ponieważ nie są z niej zadowoleni. Dlatego za kilka chwil nauczymy Cię jak usunąć swoje konto TikTok i co się dzieje po wykonaniu tej akcji.

Co stanie się z Twoim profilem w TikTok, jeśli go usuniesz?

Jedna z rzeczy, na które ludzie, którzy są zdeterminowani usuń swoje konta TikTok co się stanie z każdą z rzeczy, które zostały przesłane na Twoje konto. Wkrótce rozwiejemy te wątpliwości.

Nie zalogujesz się ponownie

Później zdecydujesz się usunąć swoje konto TikTok Na pewno nie będziesz mógł się ponownie zalogować, ponieważ wszystkie dane, które mieli na Twoim koncie, takie jak numery telefonów, e-mail, zdjęcia, wiadomości i filmy, zostaną usunięte z serwerów, na których były przechowywane.

Utracisz dostęp do zapisanych filmów i niestandardowego algorytmu

Inną rzeczą, która się dzieje, gdy przystąpisz do usuwania konta TikTok, jest to, że nie będziesz mógł zobaczyć żadnego z filmów, które przesłałeś na swoje konto, ponieważ, jak wyjaśniliśmy przed chwilą, wszystko to zostanie usunięty z serwerów TikTok więc nie będzie pozostałości tych plików.

Nie będziesz widoczny dla innych użytkowników

Od momentu wyboru usuń swoje konto TikTok nie jest już widoczny dla innych użytkowników tej samej platformy. Dlatego nikt nie będzie mógł zobaczyć żadnej z twoich treści TikTok, ponieważ twoje konto nie będzie widoczne dla nikogo.

Jakie są kroki, aby trwale usunąć swoje konto TikTok?

Jeśli chcesz przejść do usuń swoje konto TikTok Ponieważ nie chcesz już go mieć, będziesz musiał to zrobić, wykonując czynności, które wskażemy w zależności od systemu operacyjnego, z którym współpracuje Twój telefon.

Jest coś, o czym powinieneś wiedzieć, a mianowicie, że proces usunięcie konta TikTok Tak samo jest, niezależnie od tego, czy masz telefon z Androidem, czy iOS, więc wyjaśnimy Ci to szczegółowo.

Z iOS

Najpierw musisz pobrać całą zawartość, którą masz na swoim koncie TikTok. W ten sposób nie stracisz filmów, które utworzyłeś i które znajdują się na Twoim koncie. To możesz zrobić z ustawień TikTok, wpiszesz „Prywatność i bezpieczeństwo”, a następnie dotkniesz „Personalizacja i dane”.

telefon komórkowy iphone z ios

Następnie pojawi się lista opcji, a na końcu tej listy opcja „Pobierz swoje dane”. Po naciśnięciu tej opcji rozpocznie się proces zapisywania wszystkich tych danych na Twoim urządzeniu. Zalecamy zrobienie tego za pomocą połączenia Wi-Fi, ponieważ jeśli zrobisz to za pomocą danych mobilnych, wydasz sporo pieniędzy.

Teraz, gdy zapisałeś wszystkie dane na swoim koncie TikTok, przystąpimy do ich usunięcia. Kliknij przycisk z napisem „I” u dołu ekranu telefonu. Później dotkniesz trzech punktów narożnych w prawym górnym rogu i wejdziesz „Zarządzaj kontem”.

Tutaj zobaczysz opcję „Usuń konto”, dotknij go. Tutaj będziesz musiał sprawdzić, czy to Ty próbujesz usunąć konto, więc będziesz musiał podać swoje dane logowania. Następnie otrzymasz kod, który napiszesz w sekcji za to. Teraz będziesz musiał potwierdź ponownie opcję usunięcia konta a to wejdzie w 30-dniowy okres eliminacji.

Jeśli po usunięciu zdecydujesz się odzyskać go ponownie, wystarczy, że zalogujesz się jak zwykle, a proces usunięcia zostanie anulowany. Ale jeśli minęło już 30 dni, Twoje konto zostanie trwale usunięte i nie będziesz w stanie go odzyskać.

Z Androida

ikona Androida

Proces usuwania konta TikTok na telefonach z Androidem jest taki sam, jak wyjaśniliśmy w przypadku telefonów z systemem iOS, więc możesz wykonać te czynności co do joty i mieć możliwość trwałego usunięcia konta TikTok.

Czy można usunąć swój profil TikTok z oficjalnej strony internetowej?

Jest jeden z powodów, dla których nie możesz usunąć swojego konta z oficjalnej strony TikTok. Dzieje się tak, ponieważ przeglądarki zwykle zapisują dane logowania do naszych kont. Dlatego tego typu działania nie są dozwolone, ponieważ nikt może wejść do naszego komputera i usunąć nasze konto tylko za sabotaż.

Z tego powodu opcja: usunąć konto TikTok z oficjalnej strony internetowej. Jeśli chcesz go usunąć, będziesz musiał to zrobić z aplikacji mobilnej.

Jak odzyskać dostęp do swojego konta TikTok, jeśli je usunąłeś?

Gdy zdecydujesz się usunąć swoje konto TikTok, możesz chcieć je odzyskać. Gdy wybierzesz opcję usunięcia konta, usunięcie go z platformy zajmuje 30 dni. Jeśli chcesz odzyskać swoje konto, zanim zostanie ono usunięte, wystarczy wpisać Ekran główny aplikacji TikTok.

Następnie wpiszesz swoją nazwę użytkownika i hasło. Kiedy to zrobisz, proces usuwania zostanie anulowany całkowicie i będziesz mógł normalnie korzystać z konta TikTok.

dołącz do naszego kanału telegram