Skip to content

Jak szybko i łatwo usunąć lub zablokować kontakt lub stronę LinkedIn

19 de marzec de 2022

Osoby, z którymi łączysz się na LinkedIn, mają bezpośredni wpływ na Twoje wrażenia na stronie i te połączenia mogą wpływać na szacunek, jaki otrzymujesz od kolegów z Twojej branży. Najlepsze połączenia LinkedIn niosą ze sobą pewną premię (lub przynajmniej postrzeganie pretensjonalności), która podnosi twój własny status. Teraz w tym artykule nauczymy Cię, jak usunąć lub zablokować kontakt na LinkedIn

Jednakże, spotykać się z niewłaściwymi ludźmi może to być pełne naładowanie. Niestety, wszyscy nawiązaliśmy kontakt z kimś, kto zwykle jest osobą, której nie spotkaliśmy lub o której nie słyszeliśmy, która łamie wszystkie zasady zaangażowania LinkedIn.

Poza tym LinkedIn jest nie tylko narzędziem do znalezienia pracy, ale jest również szeroko stosowany przez profesjonalne firmy do znajdź talent w niezliczonych obszarach miejsc pracy, których potrzebują.

Plusy i minusy świetnej sieci LinkedIn

Jeśli chcesz usunąć połączenia na LinkedIn, ponieważ zapewniasz swojemu kontu „wiosenne porządki” na podstawie tego, co właśnie powiedzieliśmy, im większa jest Twoja sieć, tym więcej możesz mieć możliwości. Jakie jest ryzyko w tym zakresie? Że masz w swojej sieci osoby, których tak naprawdę nie znasz i nie poczuje się komfortowo polecając gdyby ktoś go zapytał. Ale ma swoje zalety.

Profil, który pojawia się najczęściej w wynikach wyszukiwania LinkedIn, to „Wielki Czerwony”. Algorytm LinkedIn uwzględnia poziom relacji w wyszukiwaniach użytkowników. Więc jeśli masz sieć 50 osób, oczywiście rzadziej pojawiasz się w wyszukiwaniach niż sieć 1000 osób.

Im większa Twoja sieć, tym więcej LinkedIn otwiera się dla Ciebie i będzie miał dostęp do większej liczby osób. Koniec z profilami, w których nie możesz połączyć się z daną osobą, ponieważ znajduje się ona poza Twoją siecią. W pewnym momencie, gdy Twoja sieć osiągnie określony rozmiar, zawsze będziesz mieć link (2 lub 3 stopień) z osobą, którą chcesz zaprosić.

Jeśli nalegasz na czyszczenie, możesz przejść do „Moja sieć”, a następnie kliknąć „Zobacz wszystko” w sekcji „Twoje połączenia” w lewej kolumnie, a stamtąd możesz przewijać wszystkie swoje połączenia i usuń te, których już nie masz.

Wystarczy przejść do linku (GPZWeb), nie kliknij poznaj naszą kolekcjękliknij narzędzie LinkedIn Bulk Connection Remover przy kasie, a następnie „Muszę postępować zgodnie z instrukcjami” (a następnie zainstaluj rozszerzenie Chrome).

Jednak od czasu do czasu może się zdarzyć, że nie chcesz, aby ktoś przeglądał Twój profil lub mógł się z nim kontaktować. Chociaż nadal możesz przeglądać profile na LinkedIn anonimowo, nie zostawiając widocznych, więc możesz nie znać ich wszystkich. W takim przypadku najlepiej jest dowiedzieć się, jak zablokować kogoś na LinkedIn, aby to powiedzieć osoba nie może w żaden sposób kontaktować się z Tobą.

  • Pierwszą rzeczą, jaką zamierzamy zrobić, to wejść na oficjalną stronę LinkedIn, a następnie zalogować się tak, jak zawsze.
  • Gdy to zrobimy, będziemy musieli przejść do profilu tej osoby.
  • Teraz przejdziesz do przycisku „Wyślij wiadomość” i jeśli spojrzysz na prawą stronę, znajdziemy strzałkę skierowaną w dół. Naciskamy na tę strzałkę. Możesz również sprawdzić, kto odwiedza Twój profil na LinkedIn.
  • Teraz wyświetlane jest menu z kilkoma opcjami. Ale ten, który naprawdę nas interesuje, to ten, który mówi „Zablokuj lub zgłoś”, klikamy tę opcję, aby rozpocząć proces blokowania.

Po kliknięciu tej opcji pojawia się wyskakujące okienko, w którym widzimy dwie opcje do wyboru: Zablokuj lub zgłoś. Różnica między nimi jest dość jasna: jeśli zablokujemy osobę, nie będziemy mogli uzyskać dostępu do jej profilu, ani wysyłać jej wiadomości ani łączyć się z tą osobą.

Oczywiście ten użytkownik nie może zobaczyć naszego profilu ani wysyłać nam wiadomości. W przypadku, gdy chcesz zgłosić użytkownika. Wybierając opcję rozpocznie się proces przeglądu. Sieć społecznościowa sprawdza, czy wspomniana osoba narusza którykolwiek z jej warunków.

jak zablokować kontakt na linkedin

Zablokuj użytkownika na LinkedIn

Jak zobaczysz, proces blokowania kogoś na LinkedIn jest dość łatwy do przeprowadzenia. Musisz pamiętać, że jeśli chcesz zgłosić osobę To musi być coś, co jest naprawdę ważne i narusza warunki korzystania z sieci społecznościowej.

W przeciwnym razie najlepszą opcją jest zablokowanie konta. Należy również wziąć pod uwagę to, że nie ma możliwości zablokowania anonimowych użytkowników Albo nie mają konta. Ci użytkownicy mogą kontynuować odwiedzanie Twojego profilu bez możliwości zrobienia czegokolwiek.

Z tego powodu najlepiej jest mieć dobre ustawienia prywatności, co jest niezbędne we wszystkich sieciach społecznościowych, aby uniemożliwić niektórym osobom więcej informacji o nas. Pamiętaj, że jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące jak zablokować kogoś na LinkedIn możesz wejść na jego oficjalną stronę i uzyskać dodatkową pomoc.