Skip to content

Jak zapobiec oznaczaniu mnie lub wspominaniu w komentarzach i publikowaniu na mojej stronie na Facebooku?

20 de maj de 2022

Facebook za bycie numerem jeden w sieci społecznościowej par excellence, przyniósł swoim użytkownikom łatwość utrzymywania bezpośredniego kontaktu z rodziną i przyjaciółmi dookoła świata.

Co zaowocowało każdą opublikowaną przez nas lub dowolnego znajomego na Facebooku publikacją chcesz udostępnić, oznaczając jednego lub więcej użytkownikówdo którego nadejdzie powiadomienie, a później po zakończeniu publikacji, pojawią się interakcje osób, które są kontaktami i które nie są kontaktami akceptowanymi, ale wchodzą ze sobą w interakcje.

Domyślna konfiguracja Facebooka pozwala na zrobienie prawie wszystkiego z tą stroną, możesz nawet być administratorem strony, teraz wszyscy Twoi znajomi mogą publikować komentarze, zdjęcia lub filmy na Twojej ścianie. Ale jeśli chcę uniemożliwić posty z mojej ściany na Facebooku, aby tak się nie stałoCóż, tutaj pokażemy Ci jak.

Może rosnąć poparcie dla usuwania sieci społecznościowej Facebook, w której użytkownicy chcieli usuwać posty, ale wciąż ma ponad dwa miliardy użytkowników i wciąż rośnie.

Nawet jeśli duża część z nich odejdzieTwoja oś czasu nie zamieni się nagle w pustą rozkosz, w której nikt nie będzie próbował Cię oznaczyć ani wchodzić w interakcje z Tobą, chociaż może się zdarzyć, że wpis otrzyma wyjątek, a kontakt zostanie pominięty.

Co oznacza, że ​​Twoja oś czasu nadal będzie zalewana postami, które nie są Twoje. Jeśli chcesz zachować kontrolę nad swoją ścianą na Facebooku, jest to ważne wiedzieć, jak uniemożliwić innym publikowanie na nim postów.

Ta funkcja służy jako cenny sposób i półosobisty, aby pozostać w kontakcie ze wszystkimi na liście znajomych. Jednak może to być niezręczne, jeśli masz niesfornego przyjaciela lub obserwatora, który publikuje niechciane treści na Twojej ścianie. Możesz zmodyfikować swoje ustawienia prywatności, aby usunąć uprawnienia znajomego do publikowania na ścianie.

Jak uniemożliwić komuś publikowanie lub tagowanie na mojej ścianie na Facebooku?

  • Zaloguj się do Facebooka, kliknij link „Konto” w prawym górnym rogu i wybierz „Ustawienia prywatności”.
  • Otworzy się strona Ustawienia prywatności.
  • Kliknij link „Edytuj ustawienia” w sekcji „Jak się połączyć”.
  • Otworzy się okno opcji Jak łączysz.
  • Kliknij szary przycisk obok „Kto może zobaczyć posty na ścianie? od innych w Twoim profilu” i kliknij „Dostosuj”.
  • Otworzy się niestandardowe okno prywatności.
  • Kliknij pole „Te osoby” w sekcji „Ukryj to przed”
  • Teraz wpisz imię i nazwisko osoby, której chcesz zablokować publikowanie na swojej ścianie.
  • Kliknij „Zapisz zmiany” i kliknij „Gotowe”.

Jak mogę powstrzymać ludzi przed publikowaniem na mojej tablicy na Facebooku?

  • Tylko Ty i Twoi znajomi możecie publikować na Twojej osi czasu na Facebooku.
  • Aby uniemożliwić znajomym publikowanie na Twojej osi czasu:
  • Kliknij w prawym górnym rogu strony i wybierz Ustawienia.
  • W lewej kolumnie kliknij Biografia i tagowanie.
  • Poszukaj opcji Kto może publikować na Twojej osi czasu? i kliknij Edytuj po prawej stronie.
    Wybierz Tylko ja z menu rozwijanego.

skonfiguruj Facebooka

Dodatkowe ustawienia do wzięcia pod uwagę

Ta strona zawiera również inne ustawienia, które należy dostosować. Na przykład w sekcji Recenzja warto przejrzeć swoje ustawienia dla:

  • Przejrzyj posty, w których jesteś oznaczony tagami, zanim pojawią się na Twojej osi czasu.
  • Sprawdź, co inni widzą na Twojej osi czasu.
  • Przejrzyj tagi, które ludzie dodają do swoich postów, zanim pojawią się na Facebooku
  • Włączenie wszystkich trzech opcji zapewni jeszcze większą kontrolę nad treścią, która pojawia się na Twojej osi czasu.
  • Twoi znajomi nadal będą mogli komentować każdy post, który zobaczą (na przykład zdjęcie, które udostępnisz na swojej osi czasu, które obejmuje ich wśród odbiorców).