Skip to content

Jak wyświetlić Facebooka kogoś, kto mnie zablokował | Profile śledzenia

31 de sierpień de 2021

Facebook jest obecnie jedną z najczęściej używanych sieci społecznościowych, zarówno dla Twojej firmy, jak i dzielenia się swoim życiem osobistym z kontaktami.

Jako użytkownicy, każdy ma wiele możliwości dostosowania swojego profilu do swoich wygód lub preferencji; wśród nich blokowanie innych osób, które nie chcą włączać się do swojej przestrzeni społecznej. Aby dowiedzieć się trochę o tej opcji i jak to działa, zapraszamy do przeczytania tego artykułu.

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś na Facebooku?

Zablokowanie kogoś na Facebooku to nie to samo, co usunięcie go z listy znajomych. Chociaż wybór zablokowania profilu automatycznie przestanie być Twoim przyjacielem w sieci społecznościowej, blokowanie obejmuje znacznie więcej.

Blokując kogoś, nie będziesz mieć dostępu do twoich starych i nowych postów, wiadomości i komentarzy. Twój profil zniknie i nie będzie można go zobaczyć z zablokowanego profilu, a także nie będziesz mieć dostępu do udostępnianych przez niego informacji.

To tak, jakby oba konta zniknęły, ale tylko jedno dla drugiego, ponieważ reszta użytkowników będzie mogła bez problemu uzyskać dostęp do obu ścian.

Zablokowana osoba nie otrzyma o tym żadnego powiadomienia Nie będziesz mógł śledzić ich publikacji, jednak będziesz mógł dowiedzieć się, czy zaproponujesz, wykonując kilka kroków, które wyjaśnimy później.

W ten sam sposób żaden z nich nie będzie mógł uzyskać dostępu do treści udostępnianych przez drugą stronę na wspólnych stronach, czy to komentarzy, czy tagów, które dotyczą osób trzecich.

Ich profile również nie pojawią się w wynikach wyszukiwania innych osób. I choć czasami mogą się pojawiać, gdy któryś z nas próbował sprawdzić profil, Facebook przeniesie ich na pustą stronę.

Jeśli chodzi o Messengera, to też stracisz kontakt i widoczność historii. Stare rozmowy nie znikną, ale zniknie możliwość ponownego nawiązania z nimi kontaktu bezpośrednio z Twojego profilu. Wiadomości można jednak udostępniać za pośrednictwem czatów grupowych.

Zazwyczaj otrzymasz powiadomienie, gdy zablokowana osoba wejdzie do jednego z czatów grupowych, więc nawet jeśli nie masz go dodanego, możesz być tego świadomy.

Musisz to wziąć pod uwagę nie możesz zablokować kogoś, kogo nie ma na Twojej liście znajomych. Ponadto blokada Facebooka nie obejmie gier i aplikacji opracowanych przez strony trzecie w sieci i poza nią.

Jeśli w dowolnym momencie zdecydujesz się cofnąć blokadę, ponownie będziesz mieć dostęp do ściany i wszystkich informacji udostępnionych przed, w trakcie i po blokadzie. Mimo to przyjaźń w sieci nie zostanie przywrócona.

Jak mogę zobaczyć osoby, które zablokowałem na moim koncie na Facebooku?

Jeśli chcesz poznać liczbę osób, które zablokowałeś na Facebooku, jest to bardzo proste, wystarczy przejść do ustawień, aby sprawdzić, kogo zablokowałeś za pomocą następujących instrukcji:

Z aplikacji mobilnej

Stuknij w prawym dolnym rogu Facebooka. Przewiń w dół i dotknij Ustawienia i prywatność a następnie Ustawienia. Przewiń w dół do opcji Odbiorcy i widoczność i dotknij opcji Bloki. Zobaczysz listę osób, które zablokowałeś na Facebooku. Tutaj możesz:

Odblokuj kogoś: Kliknij „Odblokuj” obok nazwy osoby, którą chcesz odblokować, i wybierz „Odblokuj”, aby potwierdzić. Uzyskaj bardziej szczegółowe instrukcje, jak odblokować ludzi na Facebooku.

Zablokuj kogoś: Dotknij „Dodaj” do listy zablokowanych, wprowadź nazwisko osoby, którą chcesz zablokować, i wybierz „Zablokuj”. Następnie dotknij „Zablokuj” aby potwierdzić akcję.

Z PC

Kliknij w prawym górnym rogu Facebooka. Wybierać Ustawienia i prywatność i kliknij Ustawienia. Kliknij Blokady po lewej stronie ekranu. W sekcji Blokuj użytkowników zobaczysz listę osób, które zablokowałeś na Facebooku. Stąd możesz:

  • Odblokuj kogoś: Kliknij Odblokuj obok nazwy osoby, którą chcesz odblokować.
  • Zablokuj kogoś: Zablokowanie kogoś na Facebooku może mieć różne konsekwencje, ale jest to niezwykle łatwe. Wpisz imię i nazwisko osoby, którą chcesz zablokować i kliknij Zablokuj. Następnie wybierz Zablokuj, aby [nombre] aby potwierdzić akcję.

jak zobaczyć osoby, które zablokowałem na moim koncie na Facebooku

Sposoby na sprawdzenie, czy ktoś zablokował Cię na Facebooku

Aby wiedzieć, kto Cię zablokował, nie ma tak precyzyjnej opcji tak jak w poprzedniej sekcji, ale musisz postępować zgodnie z pewnymi wskazówkami, aby ustalić, czy Twój stary kontakt Cię zablokował:

Wyniki wyszukiwania

Wyszukaj go w swoim profilu. Jeśli Twój profil nie pojawia się w wynikach, być może cię zablokowałem. Może to jednak również oznaczać, że usunęli swoje konto lub że Facebook je zlikwidował, więc powinieneś kontynuować dochodzenie.

Przeprowadzając wyszukiwanie przez Google możesz potwierdzić tę teorię, ponieważ jeśli konto pojawia się z tego medium, oznacza to, że zostałeś zablokowany.

Wspólni przyjaciele

Jeśli Twoi znajomi bez problemu zobaczą jego profil, oznaczą go tagiem lub skontaktują się z nim przez Messengera, możliwe, że Cię zablokował.

Posty na ścianie

Jeśli próbujesz publikować na ich ścianie, czyli bezpośrednio na ich profilu, a nie możesz tego zrobić, jest to również znak, że zablokowali Twój profil.

Czy mogę zobaczyć profil kogoś, kto mnie zablokował?

wyświetl profil kogoś, kto mnie zablokował

Oczywiście. Chociaż nie możesz uzyskać dostępu z konta, które zostało zablokowane, możesz to zrobić za pośrednictwem alternatywnego konta, które posiadaszlub korzystając z konta znajomego, który jest gotów Ci go pożyczyć.

Możesz także uzyskać dostęp do ściany, jak wspomniano wcześniej, za pomocą wyszukiwarki Google. W tym celu musimy dokładnie znać nazwę użytkownika, który Cię zablokował.