Skip to content

Jak mogę usunąć polecaną historię na moim Facebooku

22 de luty de 2021

Jedną z sieci społecznościowych o największym wzroście, popularności i rozwoju sieci jest Facebook. Ta sieć społecznościowa od samego początku miała wielkie poczucie odpowiedzialności za produkty i usługi, które oferuje swoim użytkownikom.

W związku z tym jednym z jej najwyższych priorytetów było wdrożenie nowych i innowacyjnych narzędzi umożliwiających użytkownikom komunikację i komfort we wszystkim, co mogą zaoferować.

Obecnie Facebook ma bardzo nową opcję, w której jego użytkownicy mogą korzystać z „historii” z komputera lub telefonu komórkowego. Ta specjalna przestrzeń w celu umieszczenia zdjęcia lub filmy, teksty piosenek, między innymi, które będą miały maksymalną widoczność 24 godziny. Po upływie tego czasu historie zostaną automatycznie usunięte.

Jednak wśród użytkowników mogą pojawić się różne błędy lub wątpliwości dotyczące działania tych historii. W tym Poczta, nauczymy Cię, jak usunąć przesłane przez Ciebie historie, które chcesz lub musisz usunąć.

Jak działa Facebook Stories?

W tej chwili aplikacja Historie na FacebookuJest ograniczona tylko do tych, którzy mają aplikację na swoich telefonach komórkowych. Jeśli chcesz uzyskać dostęp do historii na Facebooku, wystarczy zalogować się na swoje konto, a zobaczysz linię ze zdjęciami w okrągłym kształcie, która znajduje się u góry.

Zwykle możemy naciskać kółka i zobaczyć wszystko, co zostało tam opublikowane, jednak dzięki narzędziom facebookowym można też wycisz lub usuń Z tej listy te historie, których nie chcesz już oglądać.

Jest to opcja dość podobna do tej, którą oferuje InstagramMa jednak swoje specjalne aplikacje i usługi, które odróżniają go od innych na rynku.

Jak wgrywać historie na Facebooka?

Zdjęcia i filmy przesłane do Facebooka są udostępniane bezpośrednio z Facebook Messenger. Z tej platformy możesz dodawać swoje pliki multimedia i będą wyświetlane przez 24 godziny. Aby dodać dowolny rodzaj treści do swojej historii w programie Messenger, wystarczy wykonać następujące czynności:

  1. W aplikacji mobilnej Posłaniec, przejdź do okna czatu i tam, zobaczysz dymek z symbolem plusa, po jego naciśnięciu zobaczysz, że otworzy się opcja dodawania historii.
  2. Po otwarciu tego panelu wystarczy dodać plik Zdjęcia lub filmy i kliknij opcję „zaakceptuj”
    Gotowi, dzięki temu Twoja historia zostanie pomyślnie przesłana do Twojego profilu.

historie na Facebooku

Jak krok po kroku usunąć polecaną historię z Facebooka

Aby przystąpić do usuwania historii, którą zaznaczyłeś w swoim profil na Facebooku, po prostu wykonaj poniższe czynności:

  1. Aby rozpocząć, otwórz swoje konto na Facebooku i wprowadź swój profil.
  2. Tam musisz nacisnąć przycisk swojego historie i poszukaj historii, którą chcesz usunąć.
  3. W dolnej części, a dokładniej w lewej części, zauważysz przycisk z trzema kropkami. Musisz go nacisnąć i przeczytać dostępne tam opcje.

Jak widzisz, ten przycisk daje Ci opcję „Usuń zdjęcie”, Naciśnij go, a następnie zaakceptuj ostrzeżenie dotyczące pomyślnego usunięcia zdjęcia lub filmu.

W ten sposób zdjęcie będzie usunięty z Twojego profilu i nikt inny nie będzie w stanie tego zobaczyć ani kontynuować. Istnieje jednak opcja, którą udostępnia Facebook, dzięki której możesz zapisać to zdjęcie przed jego usunięciem.

Aby to zrobić, wystarczy wykonać tę samą procedurę powyżej, a po otwarciu panelu opcji poszukać tego, który mówi „Zapisz zdjęcie”. Gdy go naciśniesz, będziesz mógł zobaczyć, że wspomniany plik został zapisany w Twojej galerii zdjęć w telefonie komórkowym.