Skip to content

Jak wylogować się z Snapchata na swoich urządzeniach? – Z iOS lub Androida

6 de Listopad de 2021

Aplikacja Snapchat stała się jedną z ulubionych platform dla wielu użytkowników, a to właśnie ze względu na poziom rozrywki i jakość, jaką oferuje użytkownikom podczas edycji publikacji i dodawania różnych filtrów czy efektów. Ale jeśli masz konto Snapchat, ale z jakiegoś powodu chcesz się wylogować i nie wiesz jak to zrobić lub jak to trwale usunąć. Zalecamy przeczytanie tego artykułu.

Co zrobić, aby zamknąć wszystkie sesje Snapchata?

Aby Twoje konto Snapchat było aktywne na kilku urządzeniach, musisz je połączyć. Jeśli jednak chcesz zamknąć wszystkie sesje, wykonaj następujące czynności: Otwórz aplikację Snapchat, kliknij profil znajdujący się na górze, a następnie przejdź do Ustawienia i kliknij Uwierzytelnianie dwuskładnikowe. Następnie, kliknij Zapomnij o urządzeniach i kliknij ikonę X obok każdego urządzenia, które chcesz odłączyć. W tym przypadku na wszystkich urządzeniach. Kliknij Tak, gdy poprosi o potwierdzenie i to wszystko.

Jak wylogować się ze Snapchata z urządzenia?

Jeśli nadal nie wiesz, jak wyjść z aplikacji Snapchat, nie martw się, pokażemy Ci, jak możesz wylogować się z sieci i korzystać z aplikacji.

Na stronie internetowej

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś wiedzieć, jest to ze strony internetowej możesz zmienić ustawienia i wybierz sposób zarządzania kontem Snapchat.

Aby się wylogować, wchodzisz do sieci z preferowanej przeglądarki, a następnie otwórz aplikację i kliknij menu trzech linii który znajduje się w prawym górnym rogu. Następnie dotknij sekcji Wyloguj się. W ten sposób zejdziesz z platformy.

Korzystanie z aplikacji

Działanie na urządzeniu mobilnym nieco się różni. Po zalogowaniu się do Snapchata klikasz ikonę ustawień, która zwykle jest reprezentowana przez koło zębate. Pojawi się okno z kilkoma opcjami, które musisz przesunąć ekran do końca i kliknij ostatnią odpowiadającą Zamknij sesję, potwierdzasz akcję, a to przeniesie Cię do strony głównej i rejestracji. Więc otwierasz sesję z aplikacji.

Jakie są konsekwencje wylogowania się ze Snapchata?

Snapchat jest szeroko stosowaną aplikacją na całym świecie, a także różni się od pozostałych platform społecznościowych tym, że treść nie pozostaje na długo. Ale jeśli chcesz usunąć swoje konto, powinieneś wiedzieć konsekwencje podjęcia tego działania:

Brak przeglądania Twojego profilu

Kiedy wylogujesz się ze swojego konta Snapchat, jedną z rzeczy, których nie będziesz mógł zobaczyć, jest Twój profil, podobnie jak Twoi znajomi nie będą mogli go zobaczyć. A jeśli ktoś doda Cię do swojego profilu, nie zobaczy również Twojego profilu. Ponieważ po wylogowaniu Twoje konto będzie niewidoczne.

Brak możliwości kontaktu przez wiadomości

Innymi konsekwencjami wylogowania się z aplikacji Snapchat jest to, że nie będziesz mógł używać wiadomości do komunikowania się ze swoimi zwykłymi lub nowymi kontaktami. Nie będzie więc możliwe wysyłanie wiadomości tekstowych za pośrednictwem tej aplikacji.

Dezaktywacja konta

Należy pamiętać, że po wylogowaniu się z aplikacji Snapchat Twoje konto jest dezaktywowane. Teraz, jeśli chcesz ponownie cieszyć się funkcjonalnościami platformy Snapchat, wystarczy wprowadzić swoją nazwę użytkownika i hasło, aby aktywować ją na preferowanym urządzeniu.

usunięte konto Snapchata

Jak trwale usunąć swoje konto?

Jeśli wręcz przeciwnie, chcesz trwale usuń swoje konto Snapchat, możesz to zrobić szybko i łatwo. Wystarczy wykonać następujące kroki: Wejdź do aplikacji, kliknij ikonę Ustawienia lub Ustawienia, przewiń menu do opcji Pomoc, a następnie potrzebuję pomocy. Otworzy się okno pomocy aplikacji i na pasku wyszukiwania kliknij Usuń, a następnie potwierdź Usuń moje konto.

W oknie usuwania konta wpisujesz swoje imię i nazwisko, nazwę użytkownika i hasło. Niemniej jednak, jeśli po kilku dniach będziesz żałować, będziesz mógł odzyskać swoje konto Snapchat w ciągu 30 dni. W przeciwnym razie Twoje konto zostanie trwale usunięte.