Skip to content

Jak wylogować się z Fortnite na PlayStation 5? – Przewodnik krok po kroku

15 de luty de 2022

Gry wideo są bardzo znanym sposobem rozrywki, na rynku można znaleźć różne motywy z osobliwościami dla wszystkich gustów. Obecnie istnieje gra, która przyciąga wielu, nazywa się to Fortnite, choć stworzyli inne z podobieństwami i uważane za bardzo dobre, nadal nie przekraczają liczb, którymi zarządza Fortnite. Jeśli zaczynasz go używać i chcesz zamknąć sesjępomożemy Ci to zrobić.

Dlaczego ważne jest wylogowanie się z Fortnite na PlayStation 5?

Epic Games to bardzo znany sklep z grami wideo, który umożliwia kupowanie gier wideo, z których możesz korzystać w pojedynkę lub grać z innymi osobami połączonymi online. Fortnite jest jedną z jej najpopularniejszych gier i ma największą liczbę użytkowników, więc jest to jej list polecający

Aby móc grać w Fortnite w dowolny sposób Musisz mieć konto Epic Gamesw tym celu wystarczy się zarejestrować, wprowadzając wymagane informacje i wybierając metodę rejestracji, za pośrednictwem poczty e-mail lub łącza do innej aplikacji.

Kiedy masz konto Fortnite i zaczynasz na nim często grać, tworzysz historię i gromadzisz serię nagrody, postępy lub przedmioty, których używasz w bitwie. Informacje te są zapisywane na Twoim koncie, dzięki czemu są dostępne za każdym razem, gdy chcesz z nich skorzystać.

Możesz rozpocząć sesję wpisując dane konta na dowolnym komputerze, który jest kompatybilny z Fortnite, problem może polegać na tym, że rozpoczynasz sesję na obcym komputerze, ponieważ jeśli nie będziesz ostrożny, aby ją zamknąć, możesz być narażony na każdego, kto ma dostęp do sprzętu.

Dlatego za każdym razem, gdy korzystasz z komputera, który nie jest Twoim wyłącznym użytkowaniem, lepiej zamknąć sesję, aby nikt nie miał do niego dostępu i z powodu niewłaściwej obsługi spraw, aby twoja postać trochę straciła lub w gorszym przypadku zginąć w grze.

Z drugiej strony, jeśli masz w domu maluchy i masz konsolę Play Station 5, mogą już wiedzieć, jak korzystać ze sprzętu. Dlatego, jeśli się nie wylogujesz, mogą wejść do gry i zobaczyć sceny nieodpowiednie do ich wieku.

Jakie są kroki, aby wylogować się z Fortnite na PlayStation 5?

Ze względu na jego znaczenie nie tylko dla Ciebie, ale także dla dzieci, które mogą mieć dostęp do tego sprzętu do gier wideo, dobrze, że jesteś odpowiedzialny i staraj się, aby te maluchy nie były narażone na sceny, które mogą być szkodliwe.

W ten sam sposób, dzięki tej akcji, chronisz wszystkie postępy i trasy, które masz w grze. Jeśli zaczynałeś jako nowicjusz, jak wszyscy, wiesz, że bardzo trudno było dostać się tam, gdzie jesteś.

wyloguj się z fortnite

Każdy aspekt twojego konta i postaci jest cenny, a zaletą Fortnite jest to, że ewoluując i ucząc się grać, możesz wprowadzać pewne modyfikacje, które symbolizują twój sposób bycia identyfikowanym w grze, jak zmienić swoje imię lub inne aspekty.

Teraz są osoby, które decydują się na całkowite odłączenie swojego konta od konsoli, jeśli tak jest w Twoim przypadku, zalecamy to bardzo dobrze rozważyć, bo konsekwencje tego działania są nieodwracalne a jego środki są bardzo drastyczne. Nie będziesz miał możliwości odwrócenia tego, a w najlepszym przypadku będziesz musiał zacząć od nowa.

Zamiast tego wylogowanie się z gry jest prostszą i mniej ryzykowną czynnością. Chodzi raczej o ochronę prywatności twojej postaci i ochronę postępów, które poczyniłeś w czasie.

z konsoli

W tym momencie można wyjaśnić, że jedną rzeczą jest wylogowanie się z konsoli lub dowolnego innego komputera, a zupełnie inną rzeczą jest wylogowanie się z konta PlayStation Network. Gdzie jest różnica? Odpowiedź jest bardzo prosta, z kontem w Do Fortnite możesz zalogować się na wielu urządzeniach a jeśli ich nie zamkniesz, mogą być otwarte, nawet jeśli grasz na jednym urządzeniu.

jak się wylogować w fortnite

Zamykając sesję w Play Station Network wyjaśnimy Ci, na czym ona polega później. Teraz zamknięcie sesji z konsoli nie jest tak skomplikowanym procesem. Musisz pamiętać, że ta gra została stworzona z myślą o wielu osobach, więc wiele jej procesów jest naprawdę bardzo prostych.

W takim przypadku wystarczy wejść do gry Fortnite i nacisnąć przycisk opcji, spowoduje to wyświetlenie okna z menu. W tym menu zobaczysz opcję ustawień, jeśli tam naciśniesz, zobaczysz sekcję zamykającą sesję. Teraz wystarczy tylko potwierdzić akcję, aby platforma zakończyła zamknięcie.

na PlayStation Network

Teraz porozmawiamy o poważniejszej sytuacji, jeśli podjąłeś decyzję o wylogowaniu się z PlayStation Network, to myślą o bardziej radykalnym środku. Nie będziemy kwestionować powodów, które skłaniają Cię do tego, chociaż wymienimy niektóre aspekty, abyś mógł podjąć świadomą decyzję.

Po pierwsze, wszystkie zakupy i postępy, których dokonałeś w grze, są przechowywane na koncie, które masz w Epic Games, więc po rozłączeniu sesji stracisz wszystkie te informacje. W konsekwencji, jeśli chcesz zalogować się na tym samym komputerze lub platformie, z której wcześniej się wylogowałeś, automatycznie otworzy się nowa sesja dla innego konta.

graj w fortnite z playstation

To całkowicie usuwa wszystkie informacje, które miałeś na koncie i których możesz użyć z konsoli lub platformy. Dlatego powinieneś usiąść i obliczyć, czy powody, które skłaniają do myślenia o odłączeniu konta, mają większą wagę niż informacje, które stracisz.

Jeśli zdecydowanie zdecydujesz się całkowicie zamknąć sesję, wystarczy wejść na stronę Epic Games i poszukać w sekcji Użytkownik sekcji Konto. Spowoduje to przejście do menu, w którym zobaczysz kartę połączeń, którą musisz nacisnąć, aby znaleźć przycisk, aby rozłączyć się z PlayStation Network i to wszystko.