Skip to content

Jak usunąć ludzi ze swoich „Obserwujących” na Instagramie – Zarządzaj swoim kontem

14 de grudzień de 2021

Na Instagramie możesz obserwować ludzi i być przez nich śledzonym, jeśli dana osoba obserwuje Cię na Instagramie, może zobaczyć treści, które przesyłasz na swoje konto. Możesz gromadzić dużą liczbę obserwujących na Instagramie, którzy mogą wchodzić z Tobą w interakcje za pośrednictwem Twoich publikacji. Kiedy inne osoby wchodzą na Twój profil na Instagramie; od razu będą mogli zobaczyć, ile masz obserwujących a także liczbę osób, które obserwujesz; Ty też możesz to zrobić, przejdź do swojego profilu i zobacz listę osób, które Cię obserwują.

Oprócz sprawdzania, kto Cię obserwuje, możesz zdecydować, czy usunąć jednego lub więcej obserwatorów ze swojego konta na Instagramie; Ludzie chcą Cię obserwować, aby wchodzić z Tobą w interakcję, ale to Ty decydujesz, czy zatrzymać tych obserwujących na swoim koncie i pozwolić im zobaczyć Twoje publikacje. W przypadku, gdy wśród Twoich obserwujących na Instagramie jest osoba, której nie chcesz widzieć Twoich treści, która robi złośliwe komentarze lub wiesz, że wykorzystuje Twoje treści na Instagramie do złośliwych celów, możesz usuń tę osobę ze swoich obserwujących; Uniemożliwi im to oglądanie Twoich treści i interakcję z Tobą za ich pośrednictwem.

Co się stanie, gdy usuniesz obserwującego ze swojego konta na Instagramie?

Gdy usuniesz obserwującego z konta na Instagramie, Twoje zdjęcia i filmy nie będą się już pojawiać między twoją stroną główną jak zwykle bywa; W ten sposób nie będziesz mógł komentować zdjęć lub filmów, które prześlesz po usunięciu tego obserwatora.

W ten sam sposób nie będziesz już mógł oglądać swoich historii na Instagramie ani odpowiadać lub reagować na nie; nie będzie też mógł zobaczyć twoich transmisji i nie będzie mógł zobaczyć zmian wprowadzonych na twoim koncie chyba że ręcznie uzyskam dostęp do twojego profilu na Instagramie.

Ważne jest, aby pamiętać, że jeśli wyeliminowałeś obserwującego; Chociaż nie może już widzieć twoich publikacji na swojej stronie głównej, może uzyskać dostęp do twojego konta za pomocą twojej nazwy użytkownika i zobaczyć twoje treści, a także komentować je lub udostępniać; Dzieje się tak, jeśli Twój profil jest publiczny, ponieważ jeśli Twój profil na Instagramie jest prywatny, nie będą mogli uzyskać dostępu do Twoich treści, chyba że będą się wzajemnie śledzić.

Usunięcie obserwujących z Instagrama może również umożliwić wyczyszczenie Twojego profilu; Jeśli masz dużą liczbę obserwujących, możesz usunąć niektórych, aby zmniejszyć liczbę. Usuwanie obserwujących z Instagrama znajduje to odzwierciedlenie w Twoim profilu, ponieważ spadek jest zauważalny w części, która pokazuje, ile osób Cię obserwuje.

Jak możesz jednocześnie usunąć wielu obserwujących na Instagramie?

Jeśli chcesz usunąć obserwujących na Instagramie, możesz to zrobić, wchodząc na swój Instagram i uzyskując dostęp do swojego profilu; Zobaczysz, że obok Twojej nazwy użytkownika pojawia się sekcja o nazwie „obserwatorzy” i poniżej ich numeru; tuż obok znajduje się sekcja „po” a poniżej ich liczba.

Naciskając sekcję „obserwatorzy”, będziesz mógł zobaczyć listę użytkowników, którzy śledzą Twój profil; Po prawej stronie każdej nazwy użytkownika znajduje się przycisk „usuń”, jeśli go naciśniesz, zobaczysz wyskakujące okienko z prośbą o potwierdź usunięcie tego obserwującegoPotwierdzając akcję, nie będzie ona już wśród Twoich obserwujących.

W tej samej sekcji zobaczysz, że na górze znajduje się pasek wyszukiwania; Tutaj możesz wpisać nazwę użytkownika obserwującego, aby go usunąć bez konieczności wyszukiwania go na liście obserwujących. Usunięcie jest nieodwracalne, dlatego zostaniesz poproszony o potwierdzenie tej czynności.

Usuwanie obserwujących na Instagramie jest wykonywane przez jednego użytkownika na raz, nie ma możliwości usunięcia obserwujących na Instagramie w sposób grupowy bezpośrednio z platformy. Jeśli więc chcesz usunąć dużą liczbę obserwujących, może ci to zająć trochę czasu.

W jaki sposób obserwujący na moim koncie na Instagramie są usuwani z mojego komputera?

Aby usunąć obserwujących z konta na Instagramie z komputera, musisz uzyskać dostęp do Instagrama i zalogować się; naciskać ikona w prawym górnym rogu pokazywanie Twojego zdjęcia profilowego i dostęp do Twojego profilu; Naciskając sekcję „obserwatorzy”, zobaczysz listę użytkowników, którzy Cię śledzą, a po prawej stronie każdego z nich opcję „usuń”.

usuń obserwujących na Instagramie z komputera

Naciśnij opcję „usuń” i potwierdź usunięcie obserwującego. Po usunięciu nie będzie on częścią Twoich obserwujących i nie będziesz mógł go odzyskać, chyba że o to poprosisz by znów za tobą podążać.

Czy na Instagramie jest dzienny limit usuwania obserwujących z mojego konta?

Wszystko ma swoje granice i Instagram o tym wie; możesz śledzić łącznie 200 osób na godzinę, czyli 4800 osób dziennie. W przypadku eliminowania obserwujących i obserwowania limit jest taki sam; 200 kont na godzinę, co odpowiada 4800 kont dziennie.

Jak odkomentować moje zdjęcia na Instagramie od usuniętego obserwatora?

Możesz usunąć komentarze w swoich zdjęciach i filmach na Instagramie; Aby to zrobić, musisz wpisać zdjęcie lub film na swoim profilu i przejrzeć komentarze w poszukiwaniu tego, który chcesz usunąć; Kiedy go znajdziesz, musisz go przytrzymać, aż pojawi się mała zakładka z opcją: usuń komentarz.

usuń komentarze z Instagrama

Możesz zablokować osoby, które usunąłeś ze swoich obserwujących skomentuj swoje zdjęcia ponownie; Aby to zrobić, musisz uzyskać dostęp do swojego profilu i Instagrama i nacisnąć trzy linie znajdujące się w prawym górnym rogu i przejść do „ustawień”, wejść do sekcji „prywatność” i nacisnąć „komentarze”.

ustaw komentarze na Instagramie

W sekcji komentarzy możesz wybrać kto może komentować Twoje zdjęcia i filmy; Domyślną opcją jest zwykle „wszystko”, ale możesz to zmienić zgodnie z własnymi wygodami i pożądaną prywatnością:

  • Osoby, które obserwujesz (tylko te, które obserwujesz, mogą komentować Twoje zdjęcia).
  • Twoi obserwatorzy (tylko ci, którzy Cię obserwują, mogą komentować Twoje zdjęcia).
  • Osoby, które obserwujesz i obserwujący (uniemożliwia to komentowaniu Twoich zdjęć przez osoby nieobserwujące lub obserwowane).