Skip to content

Jak usunąć historię z konta na Facebooku – Android lub iPhone

9 de Listopad de 2021

Facebook to sieć społecznościowa z największą liczbą użytkowników w całym Internecie, ponieważ przez lata udało mu się na nowo odkryć. Jest to sieć społecznościowa, w której możesz dzielić się ze znajomymi, tworzyć grupy i dzielić się historiami. Co sprawia, że ​​interakcja z Twoją platformą jest dość przyjemna, ale co się dzieje, gdy chcesz usunąć historię?

Co możesz zrobić, aby ukryć historię na swoim koncie na Facebooku?

Procedura może się różnić w zależności od urządzenia, na którym to robisz i systemu operacyjnego, jednak ostatecznie jest to ten sam proces, więc nie musisz się martwić.

Z Androida

Musisz dotknąć trzech poziomych kropek znajdujących się w prawym górnym rogu i dotknąć opcji Ustawienia. Przesuń, aż znajdziesz opcję ’Preferencje Facebooka„. Pojawi się opcja „Ukryj historie”, którą zamierzasz wybrać.

Z Twoim iPhone’em

Procedura na iPhonie jest następująca. Wybierz „Znajomi”, a następnie skonfiguruj prywatność swojej historii, tam wejdziesz „Ukryj historię do …”, w tej sekcji wybierzesz, kogo chcesz ukryć swoją historię, a następnie wybierz gotowe i zapisz.

Na twoim komputerze

Wejdź na stronę Facebooka i kliknij „Zobacz wszystkie historie”. Następnie wybierz opcję „Ustawienia”. Dotknij opcji „Więcej”, a następnie „Historia Prywatność’a następnie wybierz’ Ukryj historię do… 'i gotowe.

Jaka jest procedura cofania nieopublikowanych relacji na Facebooku?

Aby to zrobić, musisz usuń plik z historii i aby to zrobić, najpierw przejdź do swojego profilu, kliknij trzy kropki obok swojego profilu i wybierz „Archiwizuj”, a następnie wybierz artykuły, które chcesz usunąć, wybierz „Usuń” w prawym dolnym rogu i ponownie kliknij Usuń, aby potwierdzić.

Jak usunąć pojedyncze zdjęcie z historii na Facebooku?

Strona główna Facebooka

Są chwile, kiedy chcemy usunąć tylko zdjęcie lub pojedynczy film na Facebooku i pozostawić inne historie, jest to łatwe, ale w zależności od urządzenia niektóre kroki mogą się różnić.

Dzięki aplikacji na Androida

Przejdź do „Historii” w swoim profilu, a następnie poszukaj w „Twojej historii” trzech punktów, wybierz je, a następnie znajdź zdjęcie lub film, który chcesz usunąć, ważne jest, abyś był bezpieczny i znalazł się tylko na zdjęciu, które chcesz usunąć, a następnie dotknij miejsca, w którym jest napisane „Usuń”

W aplikacji na iOS

Przejdź do „Historii”, pojawi się w sekcji aktualności. Następnie dotknij „Historia” i wybierz zdjęcie, które chcesz usunąć. Ważne jest, aby upewnić się, że jest to zdjęcie, które chcesz usunąć, a następnie dotknij „Usuń zdjęcie”.

Korzystanie z oficjalnej strony internetowej

Wejdź na stronę Facebooka, a po wejściu zobaczysz „Twoja historia” W głównej sekcji wiadomości dotknij tego i poczekaj, aż pojawią się artykuły, wybierz tylko zdjęcie, które chcesz usunąć, a następnie dotknij trzech kropek i wybierz „Usuń”.

Jak usunąć wiele zdjęć lub filmów ze swoich historii na Facebooku?

Wiemy, że w zależności od systemu operacyjnego Twojego telefonu, zauważysz, że kasowanie lub kasowanie historii jest inne, ponieważ Android i iPhone mają różne interfejsy dlatego rzeczy takie jak ukrywanie statusów lub logowanie są zwykle wykonywane inaczej.

Dzięki aplikacji na Androida

Wejdź do aplikacji, aby zalogować się do Facebooka, a następnie przejdź do sekcji historii i poszukaj historii, które chcesz usunąć. Wybierz je i kliknij trzy punkty u góry i wybierz „Usuń zdjęcie”, aby je usunąć, powtórzysz procedurę z historiami, które chcesz usunąć. W ten sposób, kiedy wyjdziesz, zobaczysz, że historie zniknęły.

Z Twojej aplikacji na iOS

Jeśli chcesz usunąć wiele zdjęć z historii na Facebooku na iPhonie, zrób to: przejdź do swojej historii znajdującej się na górze sekcji wiadomości. Znajdź zdjęcia, które chcesz usunąć. Wybierz „więcej” w prawym górnym rogu i dotknij „Usuń zdjęcie”.

Na oficjalnej stronie internetowej

Musisz wejść na oficjalną stronę Facebooka z komputera, a następnie wpisać „Twoja historia”, którą zobaczysz po prawej stronie opublikowane artykuły, wybrać te, które chcesz usunąć, po ich wybraniu kliknij trzy kropki u góry prawym przyciskiem myszy i kliknij miejsce, w którym jest napisane „Usuń zdjęcie”.