Skip to content

Jak usunąć fanpage na Facebooku — z aplikacji lub strony internetowej?

23 de grudzień de 2021

W dzisiejszych sieciach społecznościowych możesz robić wiele rzeczy, takich jak dodawać zdjęcia i filmy, twórz posty i wiele innych rzeczy, które mogą zabawiać nas i znajomych, którzy widzą nasze posty.

Ale jest jeszcze jedna funkcja, której możesz użyć, aby dotrzeć do większej liczby osób, a jest nią tworzenie grup. Z nimi możesz tworzyć posty W ten sam sposób, w jaki robisz to w swoim normalnym profilu, z tą różnicą, że w miarę dodawania kolejnych osób musisz zarządzać publikacjami, o których dodanie do grupy proszą ci użytkownicy.

Czego potrzebujesz, aby móc usunąć konto na Facebooku?

Jest kilka rzeczy, które musisz wziąć pod uwagę, gdy jesteś zdecydowany usunąć konto na Facebooku i są to rzeczy, które są bardzo ważne, których musisz przestrzegać, dlatego warto upewnić się, że ich przestrzegasz, aby usunąć to na stałe. Więc uważaj, żeby wiedzieć jak usunąć konto.

mieć profil administratora

Może nie wiesz, czym jest profil administratora. Oto jak bardziej prywatne i bezpośrednie konto z którego możesz wykonywać inne czynności, które są dozwolone z konta osobistego. Gdy zdecydujesz się dodać menedżera firmy, Twój profil stanie się prywatny.

Żaden z Twoich znajomych nie będzie mógł dowiedzieć się o tym profilu, dopóki nie wyślesz im prośby o dodanie do znajomych i odpowiedź na nie. Konta te służą przede wszystkim do tworzyć grupy i zarządzać nimi w możliwie najprostszy sposób, ale jednocześnie zachowując nienaruszoną prywatność.

Posiadanie menedżera biznesowego

Jednym z najlepszych sposobów na prowadzenie grupy jest posiadanie menedżera biznesowego. Dlatego zaleca się, abyś spróbował złożyć tę prośbę. Zatem będziesz mógł wykonywać czynności, które chcesz w tej grupie, którą utworzysz. Możesz także przyznawać i usuwać role administratora w swojej grupie zaufanym znajomym.

Stabilne połączenie internetowe

Teraz porozmawiamy o jednej z najważniejszych, ale najprostszych rzeczy do zrobienia, a mianowicie o posiadaniu stabilnego Internetu, który utrzymuje stałą prędkość; ponieważ będzie to zależeć od tego, kiedy chcesz przesyłaj i dodawaj treści lub zrób ankiety na swoim FanPage.

Jaka jest procedura trwałego usunięcia Twojej strony na Facebooku?

Po zapoznaniu się z tym, czego musisz przestrzegać, aby mieć stronę na Facebooku, a także aby ją usunąć, pokażemy Ci kroki, które zamierzasz wykonać, aby usunąć wszystkie ślady swojej strony i tak dalej wyeliminować go na stałe.

Dzięki aplikacji mobilnej

aplikacja na Facebooku

Przede wszystkim pokażemy Ci jak możesz to zrobić z telefonu komórkowego niezależnie od tego, czy ma system iOS czy Android. Jako proces dla obu systemów jest prawie identyczny i będzie służył w ten sam sposób:

  1. Musisz otworzyć aplikację Facebook na swoim telefonie. Na ekranie głównym aplikacji dotkniesz trzech linii w prawym górnym rogu (w iOS znajduje się na dole ekranu)
  2. Teraz na tej liście wpiszesz „Strony”, a następnie będziesz musiał wejść na swoją stronę
  3. Gdy znajdziesz się na swojej stronie, dotkniesz ikony koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu i dotkniesz „Ogólne”
  4. Tutaj zobaczysz sekcję o nazwie „Usuń stronę” i dotkniesz „Usuń (czy zobaczysz nazwę swojej strony)?”
  5. Następnie wystarczy potwierdzić, że chcesz usunąć swoją stronę, klikając „Usuń stronę”

Z oficjalnej strony Facebooka

Jeśli robisz ten proces ze swojego komputera, masz możliwość: usunąć grupę, której jesteś właścicielem ostatecznie po prostu wykonując te proste kroki:

  1. Musisz wejść na swoje konto na Facebooku z sieci na swoim komputerze
  2. Na górze naciśniesz ikonę grup, która jest sylwetką trzech małych ludzi, tutaj wejdziesz na swoją stronę
  3. Tutaj dotkniesz ikony ustawień, która jest nakrętką i znajduje się w dolnej części ekranu po lewej stronie

dziewczyna korzystająca z facebooka z komputera!

  1. Teraz klikniesz „Ogólne”, zobaczysz opcję „Usuń grupę”, a także klikniesz
  2. Tutaj wybierasz stronę swojej usługi, którą chcesz usunąć. Kiedy ją wybierzesz, będziesz musiał potwierdzić swoje działanie, klikając „Usuń stronę”

W przypadku, gdy po wyeliminowaniu swojej grupy chcesz anulować ostateczną eliminację, będziesz musiał to zrobić przed upływem 14 dni że Facebook daje Ci cofnąć tę prośbę.