Skip to content

Jak usunąć dziennik aktywności z całego konta na Facebooku?

6 de Listopad de 2021

W aplikacji Facebook masz dziś wiele opcji, które pozwalają na tworzenie kreatywnych treści, które po wejściu do sieci społecznościowej zostaną zapisane w obszarze platformy. Podobnie będzie historia, w której wszystkie Twoje działania będą rejestrowaneJeśli chcesz to usunąć, w poniższym artykule podpowiemy Ci, jak to zrobić w łatwy i bezpieczny sposób.

Jak usunąć całą aktywność z mojego Facebooka?

Facebook to sieć społecznościowa, w której przechowywane są wszystkie publikowane przez Ciebie informacje, nawet jeśli nie są już wyświetlane w Twoim profilu. Jest dziennik aktywności, gdzie wszystko Te informacje, tutaj są ustalane wszystkie działania, które wykonujesz w sieci społecznościowej. Jeśli chcesz usunąć którąkolwiek z akcji, możesz postępować w następujący sposób:

Filtruj według kategorii w „Dzienniku aktywności”

Aby uzyskać dostęp do filtrowania według kategorii w Dzienniku aktywności na Facebooku, wystarczy wykonać następujące kroki, które zaprowadzą Cię łatwo do tej opcji:

  1. Wpisz swój profil na portalu społecznościowym Facebook.
  2. Przejdź do znalezionego dziennika aktywności znajduje się w ustawieniach Twojego profilu, jest reprezentowany przez trzy stałe punkty.
  3. Opcję filtrów można znaleźć natychmiast, niezależnie od sposobu, w jaki uzyskujesz dostęp do Facebooka. Wpisz go i naciśnij opcję Kategorie.
  4. Teraz będziesz mieć możliwość usunięcia wszystkich swoich informacji, wystarczy uzyskać dostęp do jednego z kategorie, których potrzebujesz i kliknij Usuń.

Kompletne czyszczenie Twojego profilu

  1. Wejdź do aplikacji Facebook.
  2. Teraz przejdź do profilu, który utworzyłeś w sieci społecznościowej, możesz uzyskać do niego dostęp, wybierając zdjęcie profilowe, które zdefiniowałeś dla sieci społecznościowej. Pojawi się u góry Twojej strony głównej. Inną opcją dostępu do swojego profilu jest przejście do trzech ciągłych linii, które pojawiają się w prawej górnej części okna aplikacji.
  3. W swoim profilu będziesz miał dostęp do trzech punktów z rzędu, które znajdują się na głównym ekranie tego, musisz je kliknąć.
  4. Uzyskując dostęp do tych punktów, znajdziesz możliwość rejestracji działań, wprowadź go.
  5. Teraz wejdziesz z opcją Zarządzaj swoimi działaniami, możesz je wykonywać między innymi za pomocą swoich publikacji, tagów, interakcji. Musisz uzyskać dostęp do tego, który chcesz usunąć lub zarchiwizować.
  6. Po wprowadzeniu tego pliku możesz uzyskać dostęp do opcji Usuń, zostanie on całkowicie usunięty z Twojego konta. Jeśli wyślesz go do kosza, wystarczy na 30 dni zanim zostanie trwale usunięty, jeśli nie odzyskasz go po tym czasie, zniknie.

aplikacja na Facebooku

Co należy zrobić, aby usunąć wyszukiwania osób lub filmów na Facebooku?

W sieci społecznościowej Facebook masz możliwość usunięcia tego, co nie jest już interesujące, na przykład historii oglądanych filmów lub nawet pełnej historii wyszukiwania. Aby wykonać tę akcję i tamto wyszukiwanie osób nie jest rejestrowane, stron lub dowolnej sekcji, którą wprowadziłeś, musisz wykonać następujące czynności:

Historia wyszukiwania

  1. Wpisz swoją sieć społecznościową Facebook.
  2. Przejdź do sekcji Rejestr aktywności; Aby wejść do tej sekcji, musisz przejść do Ustawień Twój profil w sieci społecznościowej.
  3. Teraz przejdź do opcji Filtry. Możesz go znaleźć, jeśli wejdziesz do sekcji Archiwum lub w niektórych rodzajach administracji.
  4. Wprowadź Filtruj według kategorii.
  5. Poszukaj opcji Historia wyszukiwania, i umieść usuń. Tutaj Twoje wyszukiwania zostaną trwale usunięte. Możesz usunąć pojedynczy lub wiele pól, wystarczy wybrać wspomniane wyszukiwanie i kliknąć opcję usuwania.

Innym sposobem usunięcia historii wyszukiwania jest kliknięcie swojej „wyszukiwarki”, a następnie w sekcji „zobacz wszystko” i tutaj pojawią się przeprowadzone wyszukiwania, kliknij „Usuń wszystko”. Możesz też zrobić to jeden po drugim.

sprawdź historię aktywności na Facebooku

Jak zarządzać aktywnością na Facebooku, by nie stracić ważnych rzeczy?

Kiedy zakładasz konto na platformie, Facebook daje Ci bardzo rozbudowany pasek narzędzi. Jedna z tych opcji to ta, która Ci pomoże zarządzaj swoimi działaniami na platformie więc nie przegrywasz wszelkie informacje, jeśli chcesz. Cel osiągany dzięki wykorzystaniu kopii zapasowej.

Kopia zapasowa na Facebooku

Facebook zapewni Ci bezpieczeństwo zapisywania Twoich danych, dzięki czemu nie stracisz żadnego pliku ani akcji, to znaczy, że wszystko co robisz na platformie zostanie zarejestrowane. Dzieje się tak dzięki kopii zapasowej; które możesz pobrać w dowolnym momencie. Możesz przystąpić do pobierania elementów z kopii zapasowej w następujący sposób:

  1. Wejdź do aplikacji Facebook.
  2. Przejdź teraz do menu swojego konta. Jest w prawym górnym rogu.
  3. Teraz przejdź do Ustawień konta.
  4. Poszukaj opcji Pobierz kopię zapasową informacji o Twoim koncie w sieci społecznościowej.
  5. Kliknij Utwórz plik i voila, pobierze.