Skip to content

Jak usunąć awatar Bitmoji z mojego konta Snapchat? – Ustaw uprawnienia

16 de luty de 2022

Snapchat to aplikacja, która stała się popularna wśród młodzieży świata, a zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Ta aplikacja, uruchomiona zarówno na urządzenia mobilne z systemem Android, jak i iOS, spełnia główny cel, jakim jest umożliwienie użytkownikowi udostępniaj filmy i zdjęcia szybko dla Twoich obserwujących, podczas gdy będą one dostępne tylko przez określony czas. Udostępnione treści multimedialne są również znane przez ich zwolenników jako Snaps.

Wśród społeczności użytkowników Snapchata powszechne jest, że podczas korzystania z aplikacji i tworzenia filmów i zdjęć do publikowania lub wysyłania do innych sieci społecznościowych lub osobistych, chcą większej personalizacji. W tym celu ludzie zwracają się do połącz przystawkę z aplikacją Bitmojiktóry działa w połączeniu z nim, aby stworzyć animowany awatar podobny do użytkownika, który może służyć jako naklejki w publikacjach.

Co się stanie, jeśli odłączysz Bitmoji od Snapchata?

Snapchat to aplikacja, która jest zaprojektowany tak, aby jego użytkownicy byli dozwoleni wysyłaj i udostępniaj obrazy, filmy, a także wiadomości, które są znane jako uzupełnienie, te wysłane treści będą dostępne tylko dla tych, którzy je otrzymają, przez pewien czas, po upływie tego czasu nie będą dostępne w żaden sposób. Jest to główna funkcja aplikacji Snapchat, która zapewnia użytkownikom bardziej naturalną interakcję i przepływ w aplikacji.

Ta aplikacja ma interfejs skupiony na zdjęciach i filmach, ponieważ ma obszar historii dostępny dla obserwujących, są one uporządkowane chronologicznie w momencie publikacji, niezależnie od opublikowanej treści zostanie ona usunięta po pewnym czasie. Oprócz tego ma również obszar lub kartę o nazwie „Odkrycie”, w której można znaleźć różne treści. Aby właściwie dostosować te funkcje, Snapchat ma narzędzia do ulepszania Instant Snaps.

Różne filtry Snapchata są głównym narzędziem do tworzenia zdjęć i filmów, a także powodem, dla którego aplikacja stała się bardzo popularna. Oprócz filtrów użytkownicy zwykle łączą aplikację Bitmoji ze swoim Snapchatem, dzięki tej aplikacji mają możliwość stworzenia własnego awatara, mogą używać go jako naklejek na zdjęciach lub filmach utworzonych ze Snapchata. Ma również klawiatura, którą można aktywować, aby uzyskać dostęp do naklejek z innych aplikacji

Nie będziesz mógł go używać do reagowania ani naklejek na swoich Snapach

Łącząc aplikację Snapchat z aplikacją Bitmoji, użytkownicy będą mieli nowe funkcje podczas tworzenia swoich Snapów, ponieważ mogą stworzyć swojego awatara, mogą go używać w swoich filmach lub zdjęciach. Dzięki Snapchatowi ludzie uzyskali nowy sposób komunikowania się, ponieważ mogą wysyłać wiadomości za pomocą Snapów, w których pojawia się Twoja naklejka, wykonując niektóre z różnych czynności, takie jak śpiewanie, a po otwarciu przez odbiorcę nie można jej ponownie zobaczyć.

osoba korzystająca z telefonu

Oprócz możliwości używania spersonalizowanego awatara z twoimi cechami i stylem w Bitmoji, będąc połączonym z aplikacją Snapchat, zyskasz korzyść Friendmoji, czyli dostęp do nowych spersonalizowanych naklejek we współpracy z przyjacielem, który jest w pobliżu i który Możesz także liczyć na te aplikacje. Dodatkowo posiada klawiaturę, którą można aktywować, aby używać tych naklejek w innych aplikacjach.

Ale co, jeśli użytkownik Snapchata nie chce już utrzymywać swojego konta połączonego z Bitmoji? Cóż, to jest odpowiedź, Nie będziesz już mieć dostępu do naklejek dostosowane podczas tworzenia Snapów. Jednak nadal możesz korzystać z aplikacji niezależnie.

Jak możesz odłączyć obie aplikacje?

W przypadku, gdy użytkownicy w pewnym momencie podejmą decyzję, że nie chcą, aby ich konto Snapchat było połączone z kontem Bitmoji, może odwiązać na dwa różne sposoby, używając tego, który jest dla nich łatwiejszy. To są:

Z kontrolki Snapchata

Aby odłączyć obie aplikacje od aplikacji Snapchat musisz wykonać następujące kroki: najpierw musisz wejść do aplikacji Snapchat, kliknij ikonę ustawień, która znajduje się w prawym górnym rogu, w zakładce moje konto kliknij Bitmoji, teraz kliknij opcję Odłącz moje Bitmoji, a następnie pojawi się panel, w którym musisz potwierdź, że chcesz odłączyć. I to wszystko, rozłączenie Snapchata i Bitmoji zostanie zakończone.

interfejs do usuwania aplikacji

Z ustawieniami Bitmoji

Ta metoda jest nieco bardziej drastyczna, ponieważ nie tylko odłączy obie aplikacje, ale także Bitmoji również zostanie usunięty wcześniej utworzony i dostosowany, więc nie będzie już dostępny w aplikacji Snapchat ani w innym miejscu. Więc będziesz musiał stworzyć nowego awatara od podstaw. Aby wykonać tę czynność, należy wykonać następujące kroki:

Najpierw musisz wejść do aplikacji Bitmoji, następnie kliknij ikonę ustawień reprezentowaną przez koło zębate W lewej górnej części, po wejściu do środka, wybierz opcję przywrócenia awatara i kliknij zaakceptuj, i to wszystko, awatar utworzony w Bitmoji jest już otwarty zewsząd.

Jak całkowicie odinstalować Bitmoji z telefonu z Androidem lub iPhone’a?

Aby trwale usunąć aplikację Bitmoji z urządzenia mobilnego, zarówno z systemu Android, jak i iOS, należy postępować w następujący sposób: na ekranie głównym urządzenia znajdź ikonę aplikacji i przytrzymaj ją, aż pojawi się opcja odinstalowania (na iPhonie pojawi się X ) kliknij na nią, a następnie potwierdź, aby trwale usunąć aplikację.