Skip to content

Jak usunąć automatyczne logowanie na Facebooku z iPhone’a – Szybki przewodnik

21 de Listopad de 2021

Dzięki portalom społecznościowym możemy być świadomi wszystkiego, co dzieje się z naszymi przyjaciółmi na tych platformach. Wśród najbardziej ruchliwych na co dzień Facebook jest jednym z nich. W tej sieci społecznościowej możesz robić nieskończoną ilość rzeczy, takich jak dodawanie zdjęć i filmów do swoich historii, tworzyć zabawne posty lub chwile, które są dla Ciebie ważne.

Ta sieć społecznościowa ma bardzo dobrze rozwiniętą stronę internetową i aplikacje na systemy Android i iOS, więc jej używanie na telefonach jest jednym z najlepszych doświadczeń, jakie możesz mieć. Tym razem zamierzamy skoncentruj się na telefonach iPhone i jak usunąć autostart.

Zamknij moje konto na Facebooku z połączonego urządzenia

Powodów, dla których czasem się decydujemy jest wiele zamknij nasze konto na Facebooku a jednym z głównych powodów jest to, że zawsze jest ktoś, kto chce dowiedzieć się czegoś na naszym Facebooku, a tym samym zobaczyć pewne rzeczy, przed którymi chcemy chronić.

Jeśli chcesz zamknąć swoje konto na Facebooku, aby nie otrzymywać żadnych powiadomień lub aby inna osoba, która może wejść na Twój telefon, nie widziała niczego, co posiadasz, możesz to zrobić w ten sposób. Zamierzasz kliknąć ikonę z trzema liniami i przewinąć na dół menu i będzie możliwość wylogowania z ikoną drzwi. Naciśniesz go, a następnie odpowiesz „tak” na zadane pytanie.

Jak usunąć hasło z mojego konta na Facebooku?

Istnieje kilka sposobów, aby usuń automatyczne logowanie lub hasło do Facebooka, ale pokażemy Ci najłatwiejszy sposób na usunięcie tej opcji z Facebooka, abyś mógł mieć większe bezpieczeństwo na swoim koncie. Więc każdy, kto może wejść do twojego telefonu, nie zobaczy ani nie zrobi czegoś, czego nie powinien na twoim Facebooku.

Naciśnij 3 punkty konta

Wcześniej wyjaśnialiśmy, jak można zamknąć sesję na Facebooku na iPhonie. Teraz, po zamknięciu, Twoje zdjęcie profilowe będzie widoczne na ekranie logowania na Facebooku. Oto trzy kropki pod Twoim zdjęciem profilowym, które dotkniesz. W tej sekcji będzie kilka opcji dotyczących Twojego konta, na przykład jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia z Facebooka nawet jeśli sesja jest zamknięta lub otrzymywać powiadomienia nawet bez połączenia z Internetem.

telefon komórkowy z facebookiem

Wybierz usuń hasło

Wśród tych opcji, o których wspomnimy w tym czasie, będzie również taka, która mówi usuń hasło lub usuń dane sesji. Jest to opcja, którą naciśniesz, wtedy musisz zaakceptować żądanie, że aplikacja zapyta Cię, czy „Zgadzasz się na usunięcie automatycznego rozpoczynania sesji”, do którego będziesz musiał nacisnąć Tak. W ten sposób automatyczne logowanie do Twojego Facebooka z telefonu iPhone zostanie wyłączony.

Jak sprawdzić login podczas ponownego otwierania aplikacji?

Jeśli po wykonaniu tego wszystkiego, co wyjaśniliśmy, chcesz się upewnić, że automatyczne logowanie zostało dezaktywowane w telefonie, musisz wykonać następujące czynności. Zamierzasz zamknąć aplikację Facebook, teraz przejdziesz do menu aplikacji swojego telefonu i otworzysz aplikację Facebook.

Pojawi się Twoje zdjęcie profilowe do zalogowania, które zamierzasz nacisnąć. Gdy to zrobisz, otrzymasz dwa paski do pisania, na jednym będzie Twoja nazwa użytkownika, numer telefonu lub adres e-mail. Drugi pasek będzie pusty, w nim będziesz musiał wpisać swoje hasło logowania do Facebooka. Po tym, jak to napiszesz, będziesz musiał kliknąć zaloguj się i będziesz mógł wejść na swoje konto na Facebooku.