Skip to content

Rozwiązanie: „Nie mogę zalogować się na moje konto Pinterest” — Pinterest nie działa

9 de lipiec de 2021

Pinterest to jedna z najpopularniejszych wizualnych sieci społecznościowych w ostatnim czasie. Więcej niż sieć społecznościowa, Pinterest można zdefiniować jako „narzędzie do wizualnego odkrywania”. Zwykle służy do wyszukiwania i znajdowania pomysłów na określone projekty i zainteresowania. Ale zdarza się, że zarejestrowani użytkownicy nie mogą zaloguj się na swoje konto na Pintereście.

Pinterest współpracuje z tak zwaną „cyfrową tablicą społecznościową”, na której Zarejestrowani Użytkownicy zbierają (lub „przypinają” słowo, którego używają) wszystkie obrazy, które im się podobają, na swojej tablicy cyfrowej. Tylko oni będą mieli dostęp do wszystkiego, co zostało zapisane i co ich interesuje. Mogą nawet tworzyć profile firmowe, jeśli chcą.

W każdym razie musisz wziąć pod uwagę, że Pinterest jest jedną z najbardziej poszukiwanych platform, jeśli chodzi o fotografie i dowolny rodzaj obrazu, w tym do sprzedaży produktów i usług za pośrednictwem Shopify. Użytkownicy zazwyczaj przesyłają tutaj swoje treści, aby inni mogli je zobaczyć.

Jak wejść na konto Pinterest, które nie pozwala się zalogować?

Jest to bardzo częsty błąd, który użytkownicy prezentują ostatnio coraz częściej. Co się dzieje? Pinterest nie pozwala im na dostęp do Twojego konta wcześniej utworzony, ponieważ nie rozpoznaje adresu e-mail lub hasła lub z powodu innego błędu.

Wszystko zależy od tego, jaki problem występuje, abyśmy mogli działać w określony sposób, np.:

Nieumyślnie utworzono nowe konto

Po wielokrotnych próbach zalogowania się na swoje konto bez zezwolenia na zalogowanie się, być może nieumyślnie utworzyłeś nowe konto. Może to być spowodowane tym, że użyłeś nowego telefonu i wprowadziłeś inne informacje, tworząc w ten sposób nowe konto. Spróbuj się wylogować i znajdź swoje oryginalne konto na oficjalnej stronie Pinterest za pomocą wyszukiwarki

Nie pozwala na zalogowanie się do Pinteresta za pomocą Facebooka lub Google

Jeśli Pinterest nie pozwala Ci zalogować się za pomocą Facebooka lub Google, być może musisz zrobić dostosuj ustawienia z aplikacji Facebook lub konta Google. Gdy to zrobisz, ten problem powinien zostać naprawiony.

ikona pinteresta w wiadrze

Twoje konto zostało zawieszone i nie możesz zalogować się na Pinterest

Jeśli Twoje konto zostało zawieszone, Pinterest wyświetli komunikat o błędzie, gdy spróbujesz się zalogować. Może to być spowodowane naruszył Zasady dopuszczalnego użytkowania Use tej sieci społecznościowej. Aby spróbować to odwrócić, musisz wejść na Pinterest i zgłosić, że Twoje konto zostało zawieszone bez powodu.

Twoje konto jest chronione przez Pinterest

Jeśli ma wykryłem jakąś dziwną aktywność Na koncie Pinterest nie zezwoli Ci na dostęp, dopóki nie zostanie wysłany do Ciebie e-mail. Następnie Twoje hasło zostanie zresetowane za pośrednictwem tego e-maila, a wszystkie sesje na wszystkich urządzeniach zostaną zamknięte (nawet na tym, którego używasz w tym czasie).

Aby ponownie uzyskać dostęp do Pinteresta, wystarczy Zresetuj swoje hasło. Lub, jeśli Twoje konto jest połączone z Google lub Facebookiem i logowałeś się już w ten sposób, zaloguj się przez Google lub Facebook.

Zapomniałeś hasła?

Jeśli zdarzy Ci się, że nie pamiętasz hasła i w związku z tym nie możesz wejść na swoje konto, co musisz zrobić, to go zresetować. W tym celu musisz przejść do sekcji „Odzyskaj hasło”. W ten sposób możesz poprosić o nowe hasło. Pamiętaj, że aby zresetować hasło, musisz mieć dostęp do adresu e-mail połączonego z Twoim kontem na Pintereście.

Zapomniałeś swojego e-maila

Jeśli zapomniałeś swojego adresu e-mail, oczywiście nie będziesz mógł uzyskać dostępu do swojego konta. Aby go odzyskać, przejdź na oficjalną stronę Pinteresta pod adresem pobierz e-mail i wprowadź swoje imię lub nazwę użytkownika. W ten sposób możesz uzyskać wskazówkę na ten temat, aby móc odzyskać swój e-mail i pomóc Ci go zapamiętać w przyszłości.

Istnieje wiele przypadków, w których użytkownicy wolą tylko usunąć swoje konto na Pintereście i utworzyć kolejne, pomijając wszystkie poprzednie kroki i zaczynając od zera z nowym kontem, chociaż oczywiście, stracą wszystko, co uratowali na koncie, które ma zostać usunięte.