Skip to content

Jak wyłączyć „Znajdź mój iPhone”, jeśli zgubiłem hasło?

9 de luty de 2022

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, możemy przyjąć za pewnik, że iPhone jest jednym z najbezpieczniejszych i to kiedy ktoś zapomnij hasła lub poświadczeń dostępu do tego urządzenia wszystko staje się szare. Dlatego od teraz musimy ci powiedzieć, że musisz dobrze przechowywać te referencje, jeśli nie chcesz mieć złych chwil w przyszłości, nic dziwnego, że wiele razy niewiele można zrobić, jeśli nie jesteś pierwszym właścicielem artykułu, a nawet jeśli jesteś .

W tym przypadku ta opcja, którą daje nam urządzenie, aby móc je znaleźć w przypadku zgubienia lub kradzieży, jest bardzo dobrą i bezpieczną opcją, która pozwala nam na wykonanie tego zadania. W tym celu musimy wziąć pod uwagę kilka ważnych czynników. Przed wprowadzeniem danych uwierzytelniających musimy być pewni, że ich nie zapomnimy lub że możemy je łatwo zapamiętać. W tym artykule zobaczymy, co możemy zrobić w przypadku zapomnienia i chęci dezaktywacji tej opcji.

Co należy wziąć pod uwagę przed próbą wyłączenia wyszukiwania na iPhonie?

Aby podjąć tę decyzję, musimy wziąć pod uwagę pewne względy, które zawsze przemawiają za i przeciw podjęciu tej kluczowej decyzji. Z jednej strony, biorąc pod uwagę to, można uzyskać pewną swobodę jeśli go dezaktywujesz, pozbędziesz się radarów. Ale z drugiej strony, jeśli Twój telefon zostanie zgubiony lub skradziony, będziesz narażony na wszystko, co to oznacza.

Chociaż jeśli ją dezaktywujesz, możesz sprzedać lub oddać swój telefon, jeśli chcesz, bez pozostawania informacji w całości na telefonie, więc każdy, kto uzyskuje dostęp do telefonu komórkowego, może utworzyć własne konto i wykorzystaj to całkowicie. W każdym razie jest to ważna decyzja do podjęcia i musisz upewnić się, co robisz, zanim podejmiesz decyzję i zdecydujesz się dezaktywować narzędzie Znajdź mój iPhone.

Jak usunąć konto iCloud na używanym iPhonie?

Aby usunąć konto iCloud z iPhone’a, musisz wziąć to pod uwagę wszystkie informacje w nim wpisane lub w nim zawarte zostaną usunięte i nie będziesz już miał do niego dostępu w żaden sposób, teraz jest taka możliwość. W tym celu musimy podać ID konta i stąd przechodzimy do opcji „Zarządzaj kontem”.

Będąc w tej sekcji, przejdź na dół i zlokalizuj „Dane i prywatność”, a następnie wpisz „Zarządzaj prywatnością” na dole musimy wpisać „Usuń swoje konto”, wprowadź swoje dane uwierzytelniające. Od tej pory Musisz podać powód, dla którego chcesz go usunąć a system przypomina ci o konsekwencjach tego; kliknij dalej, a następnie zaznacz pole, aby potwierdzić tę akcję, za 7 dni Twoje konto zostanie całkowicie usunięte

usuń konto icloud na iPhonie

Utwórz nowe konto iCloud

Aby utworzyć nowe konto iCloud, pierwszą rzeczą, którą musimy zrobić, to kliknąć Czy zapomniałeś swojego Apple ID lub hasła? I kontynuujemy wykonywanie poniższych kroków.

  1. Utwórz bezpłatny Apple ID
  2. Wprowadzamy dane osobowe
  3. Następnie wskazujemy dostępną pocztę lub jeśli chcemy ją otworzyć iCloud
  4. W każdym razie potwierdzamy mail
  5. I w końcu akceptujemy i konto zostanie utworzone
  6. W przypadku tworzenia takiego z iCloud musisz wprowadź informacje o swojej karcie kredytowej

Edytuj powyższe dane użytkownika bez hasła

W każdym przypadku, gdy zdobędziesz używany iPhone, z którego konto iCloud nie zostało usunięte, a znajdują się w nim dane użytkownika, przystąpimy do likwidacji tego konta, do tego potrzebujemy twoich danych uwierzytelniającychnajlepiej byłoby, aby przed jego pozyskaniem zarządzać opcją włączania i wyłączania „znajdź mój iPhone”, czyli mieć również poświadczenia dostępu.

Oczywiście należy zauważyć, że bez poświadczeń taka modyfikacja danych nie byłaby możliwaponieważ odbywa się to poprzez utworzenie nowego konta iCloud, a urządzenie nie może mieć dwóch, a jeśli nie ma identyfikatora i hasła poprzedniego użytkownika, nie będzie to możliwe, ponieważ urządzenie potrzebuje tego do bezpiecznego usunięcia konta, w celu zaakceptowania nowego w przyszłości.

Jak odzyskać dostęp do iPhone’a, jeśli zapomniałeś informacji o swoim koncie użytkownika?

W tym celu dostęp do niego uzyskają tylko trzy opcje, które mamy dzięki wsparciu Appleoznacza to, że możemy wykonać tę czynność z tego samego telefonu, resetując hasło, w tym celu musisz mieć pod ręką identyfikator iCloud ID i hasło, inną opcją jest użycie urządzenia innej osoby, w tym celu musisz pobrać wsparcie Apple na stronie innym urządzeniu i poznaj swój identyfikator logowania, aby zresetować hasło.

Ostatnią opcją, jaką mają, jeśli nie możesz tego osiągnąć, jest wprowadzenie izapomniałem Apple, stąd będziesz mógł uzyskać dostęp do platformy, na której możesz wybrać między odpowiedziami na pytania bezpieczeństwa, klucz odzyskiwania lub otrzymaj e-mail powiązane z Twoim urządzeniem.

utwórz nowe konto icloud

Jakie kroki należy wykonać, aby wyłączyć funkcję „Znajdź mój iPhone” na iPadzie i iPhonie?

To działanie jest proste, już biorąc pod uwagę to, co zostało wspomniane powyżej, dotyczące referencji i implikacji, jakie to działanie pociąga za sobą. Możemy wykonać tę akcję za pomocą tego samego urządzenia. W tym celu musimy wykonać następujące kroki.

  1. Ustawienie
  2. Stuknij swoje imię > Znajdź
  3. Znajdź mój iPhone > Wyłącz
  4. Wprowadź hasło Apple ID
  5. Dezaktywuj i to będzie wszystko