Skip to content

Jak usunąć role administratora na stronach na Facebooku — skonfiguruj swój fanpage

15 de Listopad de 2021

Jeśli masz konto na Facebooku, wielu obserwujących i strony stworzone w celu promowania treści i marek, prawdopodobnie potrzebujesz pomocy asystenta do zarządzania stroną. Ale jeśli chcesz usunąć rolę administratora z konkretnej osoby, możesz to zrobić. W tym artykule naucz się skonfiguruj swój Fanpage, usuwając rolę administratora lub pełny dostęp do stron na Facebooku, więc zalecamy dalszą lekturę.

Co musisz wiedzieć przed usunięciem administratora ze strony na Facebooku?

ten Platforma społecznościowa Facebook zawsze dając o czym rozmawiać dzięki wbudowaniu narzędzi podnoszących poziom interaktywności użytkowników korzystających z Aplikacji, w ramach którego możesz stworzyć swój Fanpage i łączyć obserwujących, czyli strony na Facebooku inne niż konto osobiste, na których się wyświetla treść Twojej firmy, firmy lub konkretnej marki.

Na tej stronie możesz nim zarządzać, stając się administratorem, przypisując inne osoby lub usuwając tę ​​rolę. Przed wykonaniem tej ostatniej czynności bardzo wygodne jest poznanie pewnych aspektów. Ponieważ te funkcje nie każdy może je wykonać. Więc uważaj.

Musisz być administratorem strony

Aby mieć uprawnienia do kontrolowania strony i konfigurowania jej zgodnie z własnymi preferencjami, musisz być administratorem strony, inny członek tego samego nie może tego zrobić, ponieważ uprawnienia i przywileje zostały Ci przyznane. Jedną z konfiguracji, które możesz wykonać podczas zarządzania stroną na Facebooku, jest możliwość wyeliminowania roli administratora, ponieważ jesteś osobą, która ma dostęp do tego zadania, możesz usunąć tę rolę jako administrator, ponieważ jesteś tym, który zarządza utworzona strona.

Nie możesz usunąć roli administratora z twórcy strony

Należy pamiętać, że usuwając rolę administratora z członka grupy, nie będzie on mógł wykonywać funkcji tej roli, takich jak przypisywanie nowych administratorów, edytowanie lub dokonywanie modyfikacji w grupie. Z drugiej strony, nawet jeśli jesteś administratorem strony na Facebooku, nie możesz usunąć tej roli z kreatora strony, chyba że z własnej woli opuści grupę.

W jaki sposób można usunąć rolę administratora ze strony na Facebooku?

Sieć społecznościowa Facebook zapewnia wyjątkową rozrywkę, a także możliwość konfiguracji edytowanych stron, przypisując jej elementy sterujące, zarówno w wersji klasycznej, jak i nowej. Jednym z aspektów, który należy podkreślić, jest to, że w klasycznej wersji używana jest rola administratora, aw nowym doświadczeniu jest to równoznaczne z dostępem do Facebooka z pełną kontrolą. Zobaczmy, jak usunąć tę rolę w obu wersjach:

zmień rolę administratora na facebooku

Jeśli Twoja strona jest w wersji klasycznej

Nie należy usuwać swojej strony na Facebooku, wystarczy otworzyć aplikację, kliknąć ikonę flagi i kliknij opcję Moje strony. Tam wybierasz stronę, na której chcesz usunąć rolę administratora. Idziesz do ikony Ustawienia i klikasz Role na stronie, będziesz mógł zobaczyć, kto jest administratorem.

Kliknij ołówek, który znajduje się tuż obok administratora, wprowadź hasło do weryfikacji bezpieczeństwa, a wyświetli się okno Edytuj osobę, przewiń w dół i kliknij Usuń, potwierdź akcję ponownie naciskając Usuń, eliminując w ten sposób rolę administratora ze strony na Facebooku .

W przypadku posiadania strony w „nowym interfejsie stron”

Jeśli Twoja strona została utworzona przy użyciu wersji New Experience for Pages i masz pełny dostęp jako administrator, możesz zarządzać dostępem do strony i zadań, a także możesz usunąć rolę administratora. Musisz wykonać następujące kroki:

Otwierasz aplikację Facebook i przechodzisz na stronę, na której chcesz wyeliminować rolę administratora, klikasz Zarządzaj, a następnie Dostęp do strony. Kliknij trzy punkty obok osoby, której chcesz usunąć przywileji kliknij Usuń ze strony. Osoba zostanie poinformowana e-mailem, że nie będzie już pełniła roli administratora.