Skip to content

Jak całkowicie wyłączyć ograniczony dostęp z konta na Facebooku?

7 de październik de 2021

Wielu użytkowników portalu społecznościowego Facebook skorzystało z opcji: Ograniczony dostęp Aby uniemożliwić jednej lub większej liczbie osób zobaczenie Twoich postów, czasami osoby, które używają tego ograniczenia, szukają sposobu cofnięcia tej akcji, a tutaj pokażemy im, jak to zrobić.

Możesz zobaczyć wszystkie kontakty, które dodałeś do lista z ograniczonym dostępem, To bardzo proste. Oto jak to zrobić:

Z Androida

  1. Zaloguj się do Facebooka z aplikacji telefonu.
  2. Kliknij ikonę swojego profilu.
  3. Przejdź do ustawień swojego profilu, w tym celu musisz nacisnąć Ikona zębatki.
  4. Teraz kliknij opcję Ustawienia, a następnie blokady i włącz Ograniczony dostęp.
  5. W tej sekcji będziesz mógł zobaczyć listę osób, którym odmówiłeś dostępu do widoku swoich publikacji.

Z iPhone’em

  1. Zaloguj się na swoje konto z aplikacji Facebook.
  2. Kliknij swoje zdjęcie lub ikona twojego profilu.
  3. Kliknij ikonę koła zębatego, aby przejść do ustawień profilu.
  4. Teraz musisz nacisnąć na zamki, a następnie na Ograniczony dostęp.
  5. Wykonując powyższe czynności, znajdziesz listę wszystkich osób, którym odmówiono dostępu do Twoich publikacji.

Korzystanie z komputera

  1. Zaloguj się do Facebooka.
  2. Przejdź do sekcji aktualności i kliknij listę znajomych, ta lista znajduje się po lewej stronie ekranu.
  3. Teraz kliknij opcję Z ograniczonym dostępem, a następnie na liście ZarządzajWykonując powyższe czynności, będziesz mógł zobaczyć listę wszystkich osób, którym odmówiłeś dostępu do swoich publikacji.

Możesz dodawać, a także usuwać kontakty z listy Ograniczony dostęp, aby to osiągnąć, wystarczy wykonać następujące kroki.

Z aplikacją mobilną na Androida lub iPhone’a

Aby dodać do tego jeden ze swoich kontaktów lista z ograniczonym dostępem z aplikacji należy wykonać następujące czynności:

  1. Przejdź do profilu osoby, którą chcesz dodać do tej listy.
  2. Naciśnij Symbol przyjaciół.
  3. W wyświetlonym menu musisz kliknąć Edytuj listę znajomych, wybrać listę Ograniczony dostęp i voila, ten kontakt nie będzie już widział twoich publikacji, możesz także ukryć swoje historie.

Aby usunąć jeden z kontaktów z tej listy z aplikacji mobilnej, wykonaj następujące kroki:

  1. Przejdź do swojego profilu, a następnie kliknij Ustawienia lub na ikonie koła zębatego.
  2. Następnie musisz iść dalej; Ustawienia, a następnie w Blokady lista osób z ograniczonym dostępem i edytuj.
  3. Teraz, aby wyeliminować osobę stamtąd, musisz naciśnij na nazwę z niego, a następnie usuń z listy.

Oficjalna strona na Facebooku

Z oficjalnej strony internetowej

Aby dodać kontakt z oficjalnej strony Facebooka do listy z ograniczonym dostępem, musisz wykonać następujące czynności:

  1. Przejdź do profilu kontaktu.
  2. Teraz musisz kliknij ikonę znajomych.
  3. Gdy wykonasz powyższe, pojawi się menu, musisz kliknąć Edytuj listę znajomych, a następnie za pomocą Ograniczony dostęp. I voila, już dodałeś swój kontakt do tej czarnej listy.

Aby usunąć osoby dodane do listy Ograniczony dostęp z sieci Web, musisz wykonać następujące czynności:

  1. Przejdź do sekcji aktualności i kliknij opcję Lista przyjaciół.
  2. Teraz kliknij opcję Z ograniczonym dostępem.
  3. Kliknij Zarządzaj listą, a następnie Edytuj listę.
  4. Aby usunąć kontakt, musisz kliknąć jego nazwę, a następnie kliknąć opcję Usuń listę.

Jak możesz wyłączyć ograniczony dostęp do swojego konta na Facebooku?

Wielokrotnie portal społecznościowy Facebook ogranicz nasze konto, Dzieje się tak, ponieważ wykonałeś czynność, która nie jest dozwolona w tej sieci społecznościowej, aby ją rozwiązać, musisz wykonać następujące czynności:

Dzięki aplikacji

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to sprawdź na czym polega problem które spowodowało ograniczenie, aby go rozwiązać, aby dowiedzieć się, musisz przejść do swojego profilu i kliknąć komunikat Konto z ograniczeniami, gdy to zrobisz, zostaniesz poinformowany, dlaczego Twoje konto zostało ograniczone.

Jeśli było to spowodowane skargą, którą inny użytkownik złożył na Twoje konto, powinieneś zrobić, usuń lub zablokuj tego innego użytkownika ze swojego kontaAby to zatrzymać, musisz przejść do profilu wspomnianego użytkownika, następnie kliknąć ikonę znajomego i na koniec kliknąć Usuń lub Zablokuj. Spraw, aby Twoje konto było bardziej prywatne, aby uniknąć tego typu niedogodności.

Jeśli Twoje konto zostało ograniczone z powodu komentarza lub wyświetlania obrazów zawierających przemoc, powinieneś poczekać na usunięcie ograniczenia.

bezpieczeństwo na facebooku

Jeśli używasz komputera

Zweryfikuj, jaki był powód ograniczenia Twojego konta, w tym celu musisz przejść do swojego profilu, a następnie nacisnąć na zastrzeżone konto, tam poinformują Cię o przyczynie ograniczenia.

Jeśli Twoje konto zostało ograniczone z powodu skargi innego użytkownika, wyszukaj tego użytkownika i zablokuj lub usuńAby to zrobić, musisz przejść do profilu tego kontaktu i kliknąć Znajomi, a następnie kliknąć Usuń lub Zablokuj, aby to się nie powtórzyło.

W przypadku, gdy Twoje konto zostało ograniczone przez Facebook, z powodu Twojego komentarza lub przesłania brutalnego zdjęcia, będziesz musiał poczekać, aż sieć społecznościowa usunie ograniczenie.

Unikaj publikowania złośliwych lub zawierających przemoc treściPonieważ powoduje to ograniczenia, wiele z nich może spowodować trwałą utratę Facebooka.